Vágólapra másolva!
Az utolsó őszi fordulót rendezik a Bundesligában, és erre a hétvégére is jutott egy nagy összecsapás, a listavezető Bayern ugyanis a Stuttgartot fogadja. Olaszországban jövő héten lesz a várva várt Juventus-Milan rangadó, amire a torinóiak a Bologna, a piros-feketék a Fiorentina elleni mérkőzéssel hangolnak. Angliában az Arsenal-Chelsea és az Everton-Liverpool derbi áll a középpontban, Spanyolországban pedig ismét csendesebb fordulót rendeznek, a Barcelona és a Real Madrid is hazai pályán szerepel.

A hétvégén rendezik a német labdarúgó-bajnokság 17., azaz utolsó őszi fordulóját, s zárásképpen a Bayern München - VfB Stuttgart találkozóval még egy szuperrangadóra is sor kerül.

Óriási tétje van az összecsapásnak, hiszen ha a bajorok legyőzik a Szabics Imrét is a soraiban tudó vendég alakulatot, akkor a pontvadászatban egy időre mindenképpen lerázzák a stuttgartiakat, akiknek így hat pont lenne a hátrányuk. Érdekesség, hogy a hazai kispadon az a Felix Magath ül, aki az elmúlt szezonban még a svábokat irányította.

A sérült Lisztes Krisztiánt továbbra is nélkülöző Werder Bremen - amely az FC Valencia bravúros legyőzésével bejutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé - hazai pályán az 1. FC Kaiserslautern ellen lép pályára, míg a szintén sérüléssel bajlódó Bódog Tamás nélkül felálló FSV Mainz 05 az 1. FC Nürnberget látja vendégül. A Dárdai Pált soraiban tudó Hertha BSC Hannoverbe látogat.

A csapatok ezután rövid téliszünetet tartanak, hiszen a következő fordulót január 21-én rendezik.