Vágólapra másolva!
Tragikus vadászbalesetet szenvedett Jose Luis Cuciuffo, a Diego Maradona vezérelte, 1986-ban világbajnok argentin labdarúgó-válogatott védője.

A vasárnapi helyi lapok arról számoltak be, hogy a 43 éves sportember szombaton Buenos Aires közelében hódolt hobbijának, amikor - eddig ismeretlen körülmények között - egy eltévedt golyó gyomron találta. A szerencsétlenül járt volt futballistát azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Cuciuffo pályafutása során hazájában a Talleres, a Cordoba, a Velez Sarsfield és Boca Juniors együttesét erősítette, de szerepelt a francia Nimes és Reims csapatában is.

Mindeközben - a boncolás során - kiderült, hogy szívroham okozta Cristiano da Lima brazil labdarúgó halálát Indiában. A családtagok azonban nem fogadták el a vizsgálat eredményét, szerintük a tragédiához hozzájárult, hogy a hajrában lőtt második találata közben Subrata Pal, a rivális együttes hálóőre a csatár arcába ütött. A csapatát győzelemhez segítő Cristiano pillanatokkal később összeesett, s később a kórházban elhunyt.

Az Indiai Labdarúgó Szövetség csütörtökön felfüggesztette a hálóőr játékjogát. A kapus azt mondta: nem volt szándékos a mozdulat. A szövetség illetékesei nem állítják, hogy ő okozta volna a tragédiát, de az ügy teljes kivizsgálásának ideje alatt nem engedik pályára lépni. A Bangalore-ban elvégzett boncolás megállapította, hogy a tragédiát kiváltó szívrohamot "túlterheltség és a találkozó miatti idegi izgalom" okozta.