Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Portsmouth a 91. percben egyenlített a Liverpool ellen, ezzel a Vörösök biztosnak tűnő három pontot hagytak elúszni.

Meglepetésre az első félidőben a vendégeknek voltak nagyobb helyzetei, annak ellenére, hogy a mérkőzés elején előbb Gerrard lőtt középre veszélyesen, majd Hamann nem találta el a labdát ziccerben. Aztán felbátorodott a Pompey, és Lua-Lua kétszer is mattolhatta volna Dudeket, ám előbb kevéssel a bal kapufa mellé helyezett, majd erőtlenül gurított a lengyel portás kezébe. O'Neill is kedvet kapott, és a Portsmouth fiatal középpályása addig kavargatott, míg lövőhelyzetbe került, de labdája mutatós röppálya után a nézőtéren landolt, a bal felső sarok helyett.

A szünet után felpörgette a tempót a 'Pool, a 48. percben Kewell passza után Gerrard csodás átvétellel egyből helyzetbe hozta magát, de fölé tekert. Tíz perccel később Nunez lépett ki, és már csak Ashdown kapus állt vele szembe, de a spanyol térden lőtte a Pompey hálóőrét. Aztán Hamann hasonlóan nagy ziccert rontott, Traoré beadása után teljesen egyedül várta a labdát az ötösön, de sikerült Ashdown ölébe bólintania.

A 70. percben aztán nem volt visszaút, vezetést szerzett a Liverpool, Gerrardnak gurítottak le egy szabadrúgást 23 méterre a kaputól, és a csapatkapitány akkora gólt lőtt a bal kapufa segítségével, hogy az Olimpiakosz elleni bombája apró gólocskának tűnhet mellette. Valaki azonban elfelejtett szólni a Mersey-partiaknak, hogy a mérkőzés ezzel még nem ért véget, mert kényelmes tempóra váltottak a hazaiak, a Portsmouth pedig jól hajrázott.

A 89. minutumban Taylor még Dudek kezébe tüzelt, na de két perccel később szépen meglepte a kapust, aki azt hitte, hogy Taylor a bal szélről bead (ki tudja, lehet, hogy annak is szánta), ehelyett ravaszul kapura csavart, Dudek nagyot nyújtozva kipaskolta a léc alól, éppen Lua-Lua elé, aki Hyppiä kiséretében a hálóba stukkolt.

Premier League, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Liverpool - Portsmouth 1-1 (0-0)
gól:
Gerrard (70.), illetve Lua-Lua (91.)