Vágólapra másolva!
Három külföldi játékosa, Botis, Vagner és Kapic nélkül lép pályára csütörtökön a Ferencváros a Hearts otthonában. A zöld-fehér klubnak matematikailag még van esélye az UEFA-kupa csoportköréből való továbbjutásra, ám ehhez nyernie kell Skóciában, míg a holland Feyenoord bázeli sikerére is szükség lenne. Ezután jöhet csak a gólkülönbség számolgatása.

A magyar bajnok három légiósa közül a szlovén Adem Kapic sárga lapjai, a cseh Robert Vagner lovaglóizom-húzódás miatt marad távol az Edinburgh-ban rendezendő mérkőzésről, míg a moldáviai Sorin Botis sem épült fel még a Feyenoord ellen szerzett sérüléséből, így nem tudja vállalni a játékot.

Utóbbi hiánya főként a fejjátékban hiányozhat majd, amit Keller József, az FTC pályaedzője, László Csaba vezetőedző első számú segítője is megerősített: "Sajnos Botis sem épül fel a csütörtöki meccsig, márpedig az ő fejjátékára szükség lenne a beíveléseket is előszeretettel alkalmazó skótok ellen. Rajta kívül Vagner és Kapic sem játszhat, utóbbi eltiltás miatt, mivel a Basel ellen az ötödik sárga lapját gyűjtötte be. Kapic és Vagner tehát tulajdonképpen megkezdheti a téli szabadságát, a többiek azonban nem, és reméljük, hogy a kimerítő szezon végén erre a kilencven percre mindenki keményen odateszi magát a pályán."

A Ferencváros szerda délelőtt repül Skóciába, és a csapat este a másnapi mérkőzés helyszínén fog tréningezni.

Bánki József