Vágólapra másolva!
A Ferencváros vezetőedzője a Hearts elleni UEFA-kupa-meccs előtt kijelentette: nem szabad elrontani a jónak ítélhető őszi szereplést, és az utolsó pillanatig harcolni kell a sikerért Skóciában. László Csaba szerint az utolsó mérkőzésre főként mentálisan kell felkészíteni a játékosokat. Donald Park, a skót Hearts pályaedzője a ferencvárosiak Schalke 04 és FC Basel elleni meccseinek felvételei alapján úgy véli, két azonos erejű csapat találkozik egymással csütörtökön.

- A három külföldi labdarúgó - Botis, Vagner, Kapic - távollétében mennyi esélyt lát a győzelemre? - kérdeztük László Csabát.
- Velük vagy nélkülük, a Ferencvárosnak mindenkor kötelessége az utolsó pillanatig küzdenie a győzelemért. Ezt várom el a játékosoktól Skóciában is. Tudjuk, hogy nehéz kilencven perc vár ránk, ráadásul legalább három góllal kellene győznünk, ha egyáltalán reménykedni akarunk a továbbjutásban, ám amíg van esély, tilos feladni a harcot.

- Így a szezon vége felé nem tart attól, hogy kissé leereszt a társaság?
- Sajnos ez is benne van a pakliban, azonban nem szeretném, ha elrontanánk a meglehetősen jó őszi szereplésünket. Ezért mindent megteszünk, hogy a játékosok motiváltan lépjenek pályára, vagyis ezúttal a lelki felkészítésnek még nagyobb szerepe lesz.

- Hogyan értékeli az FTC eddigi UEFA-kupa-szereplését?
- Nem okoztunk csalódást. Bosszant, hogy a Feyenoord és a Basel ellen nem sikerült nyernünk, elvégre jó esélyünk volt erre, ugyanakkor való igaz, a körülmények figyelembevételével dicséret illeti a csapatot. Remélem, a Hearts elleni meccs után megismételhetem ezt a mondatomat.

Bánki József

[origo]