Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a skót Glasgow Rangers elbúcsúzott a labdarúgó UEFA-kupa további küzdelmeitől, miután hazai pályán vereséget szenvedett a francia Auxerre együttesétől. A német másodosztályú Alemannia Aachen történelmi győzelmet aratott a görög AEK Athén otthonában, hiszen alacsonyabb ligából érkező germán alakulatnak sohasem sikerült még a legjobb 32 közé jutnia a sorozat históriájában.

Az E jelű kvintettből a Middlesbrough, Villarreal, Partizan Beograd trió ment tovább, a szabadnapos Lazio már korábban elbúcsúzott az UEFA-kupától. Az F csoportból a már korábban továbbjutott Alkmaar mellett a Skóciában diadalmaskodó Auxerre és a Grazer AK került a legjobb 32 közé.

A Szabics Imre nélkül felálló VfB Stuttgart szintén sikerrel vette a csoportkört, miután utolsó csoportmérkőzésén hazai pályán legyőzte a horvát Dinamo Zagreb együttesét. A G csoportból a csoportelső német együttes és a Benfica mellett a holland Herenveen lesz ott az egyenes kieséses szakaszban.

A H betűjelű ötösből óriási meglepetésre az AEK Athén otthonában diadalmaskodó német Alemannia Aachen is továbbjutott, sikere pedig történelmi, hiszen korábban még egyetlen alacsonyabb ligából érkező germán gárdának sem sikerült a legjobb 32 közé bekerülnie. A németek 2-0-ra nyertek az Eb-győztes nemzet otthonában, s a Lille, Sevilla kettősel karöltve masíroztak tovább.

UEFA-kupa, csoportkör, 5. forduló:
E csoport:
Middlesbrough (angol) - Partizan Beograd (szerb-montenegrói) 3-0 (2-0)
gól: Németh (9.), Job (23.), Morrison (90.)

Villarreal (spanyol) - Egaleo (görög) 4-0 (2-0)
gól: Font (13.), Guayre (39.), Javi Venta (51.), Cazorla (64.)

F csoport:
Glasgow Rangers (skót) - AJ Auxerre (francia) 0-2 (0-1)
gól: B. Kalou (10., 47.)

Grazer AK (osztrák) - AZ Alkmaar (holland) 2-0 (1-0)
gól: Aufhauser (41.), Kollmann (54. 11-esből)

G csoport:
Heerenveen (holland) - Beveren (belga) 1-0 (1-0)
gól: Bruggink (26.)

VfB Stuttgart (német) - Dinamo Zagreb (horvát) 2-1 (1-0)
gól: Tiffert (15.), Meira (75.), illetve Bosnjak (66.)

H csoport:
Lille (francia) - Sevilla (spanyol) 1-0 (0-0)
gól: Moussilou (78.)

AEK Athén (görög) - Alemannia Aachen (német) 0-2 (0-0)
gól: Meijer (57.), Gomez (84.).

A csoportok első három helyezettjei bejutottak a legjobb 32 közé, a sorsolást pénteken 13 órakor rendezik a svájci Nyonban.