Vágólapra másolva!
Két mérkőzést rendeztek vasárnap az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában, a Liverpool hátrányból fordított a Newcastle ellen, és győzött végül 3-1-re, az Arsenal pedig a Portsmouth otthonából hozta el a három pontot Sol Campbell góljának köszönhetően. 

A Newcastle számára baljós előjel lehetett, hogy Bellamy a bemelegítés során megsérült, ennek ellenére a Szarkák szereztek vezetést, Bowyer passzát Kluivert értékesítette a 32. percben. Három percig ünnepelhettek a Newcastle-drukkerek, igaz a 35. percben is egy vendégjátékos volt eredményes, apró különbség, hogy Gerrard szögletét Bramble Hyppiä szorításában a saját kapujába juttatta.

Újra 180 másodperc telt el, és már a Liverpool került előnybe, Baros szolgálta ki Mellort, akinek nem okozott gondot Given mellett a hálóba helyezni. Az Eb cseh gólkirálya aztán a második játékrészben maga is beköszönt, ezzel végképp eldőlt a mérkőzés.

Az Arsenal ezúttal nem támadóinak, hanem Sol Campbellnek köszönhetően hozta el a pontokat Portsmouth-ból, a középső védő ugyanis a 75. percben szerzett találatával megszakította a Pompey négy meccsen át tartó veretlenségi sorozatát. Az első félidőben Henry többször is befűzte a hazai védelmet, de nem tudott túljárni Ashdown kapus eszén, a Portsmouth elsősorban Lua-Lua megugrásaiban bízott, de a Liverpool ellen pontot érő gólt szerző csatár ezúttal nem bizonyult elég hatékonynak.

Campbell gólja a lehető legjobbkor jött, mert a Portsmouth nagyon megnyomta a második játékrészt, és bizony a végjátékban Almunia, az Arsenal spanyol hálóőre is sokat tett azért, hogy győztesen utazzanak haza az Ágyúsok.

Premier League, 18. forduló:
Portsmouth - Arsenal 0-1 (0-0)
gól:
Campbell (75.)

Liverpool - Newcastle United 3-1 (2-1)
gól.:
Bramble (35., öngól), Mellor (38.), Baros (61.), illetve Kluivert (32.)
piros lap: Bowyer (77., Newcastle United)