Társoldalunk:

Pontot csent a Nou Campból a Valencia

2004.12.19. 0:30

Idegenben szerzett egy pontot a Valencia a listavezető Barcelona ellen, a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának rangadóján. A Real Madrid egy hosszabbításban szerzett góllal csikarta ki a győzelmet a Racing Santander otthonában.

Beckham, Roberto Carlos és Ronaldo a kispadon kezdett Santanderben, úgy tűnt azonban, a vérfrissítés nem feltétlenül vált a Real Madrid javára. A 24. percben ugyanis a roppant összeszedetten játszó hazaiak egy szabadrúgást követően visszafejelték a labdát középre, Benayoun pedig a rossz ütemben kifutó Casillas felett a hálóba csúsztatott.

Tíz percet kellett várni a madridi válaszra, ekkor egy jobb oldali szöglet után Owen az ötösön belül két védő hátán olyan magasra mászott, hogy a hálóba tudta fejelni a labdát. A félidő hátralévő részében többet birtokolta a labdát a Real, de nem sokra ment vele.

Sőt, az 51. percben szép akció után ismét vezetést szerzett a Racing, Benayoun bal oldali beadására Guerrero érkezett, és  - mintha csak tizenegyest rúgott rúgott volna - a büntetőpontról a balra vetődő Casillas mellett a jobb alsó sarokba gurított.

A hátrány ismét felpörgette a fővárosiakat, aminek eredményeképpen a 61. percben Figo beívelését Samuel a kapu előterében bóklászó Raúl elé bólintotta, s a csapatkapitány közelről a hálóba kotort.  

Sokan már elkönyvelték a pontosztozkadást, amikor a 93. percben Figo szöglete után az utolsó percekre beállt Morientes belestukkolt a labdába, amelyet Zidane a léc alá fejelt, így ha kínkeservesen is, de megszerezte a három pontot a Real Madrid.

A forduló rangadójának első félidejében csak a Barcelonának volt helyzete, mezőnyfölényben is játszott, ráadásul egy tiszta tizenegyestől is megfosztotta a játékvezető, míg a Valencia mindössze egyszer próbálkozott lövéssel, de akkor sem találta el a kaput. A katalánok a szünet után is fölényben voltak, de visszaesett a teljesítményük, igaz, gólszerzési lehetőségeket továbbra is csak ők dolgoztak ki. 

A Valencia azonban van van annyira jó csapat, hogy helyzet nélkül is találjon egy gólt: a 63. percben Fiore lecsapott egy lepattanó labdára, majd mesterien átnyeste a kifutó Valdes fölött.

És ezzel a Barca-kapus megpróbáltatásai még nem értek véget: a 73. percben előbb lyukat rúgott, majd megijedvén az érkező Angulótól rávetette magát  a tizenhatoson kívülre guruló labdára, amiért a játékvezető kiállította.

A piros lap jogos volt, Valdes heves reklmamálása azonban talán mégsem volt egészen hiábavaló, négy perc múlva ugyanis Ronaldinho műesését büntetővel díjazta a bíró. A "sértett" magabiztosan értékesítette a tizenegyest, így kialakult az 1-1-es végeredmény.

Primera División, 16. forduló:
Barcelona - Valencia 1-1 (0-0)
gól:
Ronaldinho (79. - tizenegyesből), illetve Fiore (63.)
kiállítva: Valdes (Barcelona, 73.)

Racing Santander - Real Madrid 2-3 (1-1)
gól:
Benayoun (24.), Guerrero (51.), illetve Owen (35.), Raúl (61.), Zidane (93.)
 
Levante - Albacete 1-1 (1-1)
gól:
Culebras (42.), illetve Gaspar (29.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK