Vágólapra másolva!
Kedden sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy Arrigo Sacchi futballigazgató, míg Emilio Butragueno alelnök lett a Real Madridnál.

Az olasz szakember az AC Parma hasonló posztját váltja fel a királyi gárda kedvéért, míg Butragueno eddig sportigazgatóként szolgálta a spanyol elitgárdát. "A megállapodás tulajdonképpen már szeptemberben megszületett, de a Camacho távozása körüli problémákat meg kellett oldani, hogy aláírhassuk a szerződést" - mondta Florentino Perez klubelnök.

Az 58 éves Sacchi több nagyszerű eredmény részesének vallhatja magát, hiszen az 1994-es világbajnokságon ezüstérmig vezette az olasz válogatottat, míg az AC Milant ő indította el sikerek útján a 80-as évek végén. A piros-feketékkel 1989-ben és 1990-ben is elhódította a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, az Európai Szuperkupát, valamint a Klub Világkupát. Emellett egy-egy bajnoki cím és kupagyőzelem is a nevéhez fűződik a milánóiaknál.

Sacchi kinevezése máris megmozgatta az újságírók fantáziáját, s egyes sajtóértesülések szerint a következő idénytől Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője irányítja majd a királyi gárdát.

Az erre vonatkozó híreket máris cáfolta Adriano Galliani, az olasz bajnok alelnöke: "Ancelottit 2007 nyaráig az AC Milanhoz köti a szerződése, s addig nem is távozik Milánóból. Egyébként ma beszéltem vele, így tudok arról, hogy jelenleg Spanyolországban tartózkodik, de hangsúlyozom, csak teniszezni ment oda".

Ami a Primera División 17. fordulójának két keddi mérkőzését illeti: a Barcelona úgy nyert 2-1-re a Levante ellen, hogy a győztes gólt a 86. percben szerezte Samuel Eto'o. A kameruni támadó az idény során a 13. bajnoki találatát szerezte, ezzel segítve a Barcát az őszi elsőséghez.

Az este másik összecsapásán a Betis Joaquin korai találatával szerzett vezetést az Atlético Madrid ellen, s bár az utolsó negyedórát emberhátrányban játszotta, már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

eredmények, Primera División, 17. forduló
Barcelona - Levante 2-1 (1-0)
gól:
Alexis (28., öngól), Eto'o (86.), illetve Jofre (59.)

Real Betis - Atletico Madrid 1-0 (1-0)
gól:
Joaquin (7.)
piros lap: Juanito (77., Betis)

(MTI)/[origo]