Vágólapra másolva!
A november 24-én lemondott s azóta már a Southamptonhoz szerződött Harry Redknapp helyett Velimir Zajec lett az angol Premier League-ben szereplő Portsmouth labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A korábbi tréner távozásának oka az volt, hogy a vezetőség a 48 éves horvát szakembert, vagyis Zajecet nevezte ki sportigazgatónak. Redknapp - akit októberben még a Premier League legjobb edzőjének választottak - 2002 márciusa óta irányította a gárdát.

Az 1956. február 12-én született szakember játékosként és edzőként is csupán két csapatot szolgált, mielőtt Angliába érkezett. 1974 és 1984 között a Dinamo Zagreb, 1984-88 között pedig a görög Panathinaikosz labdarúgója volt. Miután befejezte az aktív játékot, ugyanebben a két klubban dolgozott: a Dinamónál 19889-91 között futballigazgató, majd 2000-02 között általános igazgató volt, a Panánál pedig 1992-2000, majd 2002-04 között volt sportigazgató.

Zajec néhány héttel ezelőtt - igaz, még előző tisztségében - három és fél éves szerződést kötött, azt viszont még nem tudni, hogy vezetőedzőként meddig szól a kontraktusa. A horvát szakember és segítője, Joe Jordan eddig öt meccsen irányította az együttest, s összesen nyolc pontot szerzett.

"Bízom bennük, mert úrrá tudtak lenni a csapatnál tapasztalt zűrzavaron, s bizonyították, képesek tökéletesen együtt dolgozni" - nyilatkozta Milan Mandaric, a klub elnöke.

"Ez nem új munka számomra, hiszen eddig is a klubnál dolgoztam. Csak a csapat egy katonája vagyok, elfogadok minden munkát, amit felajánlanak, s majd meglátjuk, milyen hosszú életű lesz az együttműködés. A bajnokság középcsapataként folytatjuk a másfél hónapja megkezdett munkát, s biztos vagyok abban, nem lesznek kiesési problémáink" - mondta Zajec.

[origo]/(MTI)