Vágólapra másolva!

Owent, Samuelt és Woodgate-et adná Eto'óért a Real

Arrigo Sacchi alig melegedett meg Madridban, a Real új olasz sportigazgatója - persze Florentino Pérez klubelnök beleegyezésével - máris szenzációs "vérátömlesztést" tervez a kilencszeres Európa-kupa-győztes csapatnál. Az új Madrid kulcsfigurájának Samuel Eto'ót szánja a kopasz olasz, s a Barca kameruni gólkirály-jelöltjéért Michael Owent, Walter Samuelt és Jonathan Woodgate-et - plusz némi készpénzt - adnának cserébe a fővárosiak. A gigantikus ellenérték magyarázata: Eto'o lelépési záradékában 150 millió euró szerepel, s az afrikai csatár 2008-ig írt alá a katalánokhoz.

Sacchi fusignanói otthonában nyilatkozott az AS című madridi sportnapilapnak. A terv első hallásra valószerűtlennek tűnik, ám ha figyelembe vesszük, mennyire megtizedelték a sérülések Frank Rijkaard csapatát, mégsem zárható ki annak realitása. Hiszen Larsson, Gabri, Motta és Edmílson sérülése miatt nagy szükség van játékosokra Barcelonában, és ebben az esetben a mennyiség fontosabb tényező lehet a minőségnél. (Akkora a szükség a Nou Campban, hogy - a barcelonai Sport értesülése szerint - felvetődött a 34 éves, egykori vörös-kék legenda, Pep Guardiola hazahozatala a katari Al Alhi együttesétől, és a csapatnál korábban szintén megfordult, jelenleg szabadlistán lévő Jordi Cruyff leszerződtetése is küszöbön áll.)

Eto'o személye - túl azon, hogy briliáns futballista - leginkább azért irritálja a madridiakat, mert a kameruni játékos számít a kétezres évek Figójának. Annak idején Pérez a portugál mágust, a Barca "koronaékszerét" lopta el Katalóniából, idén ugyanez történt fordítva, habár annyiban sántít a párhuzam, hogy Eto'o megtartásáért semmit sem tett a Madrid. Mindenesetre a center visszacsábítása Madridba lélektani csapást is jelentene a Barcelona számára.

Sacchi egyértelművé tette: reményei szerint az új Madrid gerincét a következő hatos fogat alkotná: Iker Casillas, Gerrard, Robinho, Eto'o, Ronaldo és Adriano. Apró probléma, hogy a felsoroltak közül jelenleg még csak ketten a csapat játékosai... Az Eto'o-tranzakcióhoz szükséges pénz előteremtését megkönnyítheti az a körülmény, hogy a Newcastle 15 millió eurót ajánlott Fernando Morientesért, az elmúlt BL-szezon legeredményesebb gólszerzőjéért. "El Moro" azonban csak Liverpoolban tudja elképzelni karrierje folytatását, honfitársa, Rafa Benítez edző keze alatt. Igen ám, de a vörösök csak ötmilliót hajlandóak fizetni a centerért.

Eközben Madridban olyan hírek keltek szárnyra, hogy Mariano García Remón, a Madrid edzője idő előtti lemondását fontolgatja. Erre a tréner válasza az AS hasábjain: "Lemondani? Soha. Én az álmaimmal együtt halok meg!"

Ch. Gáll András