Társoldalunk:

Berlusconi már nem a Milan elnöke

2004.12.29. 10:14

Silvio Berlusconi a nemrég szentesített olasz összeférhetetlenségi törvény értelmében távozik a "rossonero" klub éléről, közölte honlapján egy rövid kommünikében a Milan.

"Grazie Presidente", kezdődik a közlemény, amely a 2004. július 20-án elfogadott, 215-ös számú törvényre hivatkozik. Silvio Berlusconi 1986 márciusában lett a Milan elnöke, az azóta eltelt 18 év a sikerek 18 éve volt: 23 cím - közte hét scudetto, négy Bajnokok Ligája/BEK, két Interkontinentális-kupa, egy olasz kupa, négy európai szuperkupa és öt olasz szuperkupa. Ebben a csaknem két évtizedben olyan óriások játszottak és játszanak a Milanban, mint Franco Baresi, Ancelotti, Filippo Galli, Costacurta, Maldini, Evani, Albertini, Gullit, Van Basten, Rijkaard, Donadoni, Papin, Boban, Savicevic, Weah, Roberto Baggio, Leonardo, Sevcsenko, Nesta, Crespo, Seedorf, Dida, Filippo Inzaghi. És persze a legenda, a tizennyolc évet átfogó Paolo Maldini. A sort reggelig lehetne folytatni, nem is beszélve a három edzőfejedelemről: Arrigo Sacchiról, Fabio Capellóról és Carlo Ancelottiról.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy az elnök posztja "egyelőre betöltetlen marad", ami azt jelenti, hogy Silvio Berlusconi fia, Piersilvio nem lesz elnök.
 
Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK