Vágólapra másolva!
Piero Pini, a Budapest Honvéd egyik tulajdonosa szerdán azonnali hatállyal felbontotta az elmúlt héten érelzáródással műtött Bognár György vezetőedző szerződését.

A szakvezető távozásának történetéről így szólt: "Piero Pini szerda délelőtti találkozásunkkor jelezte nekem, nehezményezi, hogy nem értek egyet az elképzeléseivel, amire azt válaszoltam: ez valóban így van. Ezt követően közölte velem, hogy azonnali hatállyal felbontja a szerződésemet, amit elfogadok - a megfelelő jogi formulákkal és anyagi vonzatokkal."

Arra a kérdésre, hogy milyen elképzeléseivel nem azonosult Pini, a szakvezető ekképp válaszolt: "Már a kapus személyében sem értettünk egyet, így a jobbhátvédig el sem jutottunk, ugyanis közöltem Pini úrral, hogy szakmai kérdésekbe nem engedek beleszólást."

"Számomra a lényeg, hogy a játékosokkal együtt bátran a tükörbe nézhetünk, mert ősszel becsületesen küzdöttünk, amit a lelkes kispesti szurkolók is díjaztak. Az én ügyem nyilván jogi útra terelődik, a csapatnak pedig sok sikert kívánok a tavaszi folytatásban" - tette hozzá Bognár György, aki múlt heti műtétje után - amikor is érelzáródással operálták - otthon lábadozik, és várja menesztése jogi indoklását.

Bognár elküldése kissé váratlan, mert a kispesti gárda a nyolcadik helyen áll az Arany Ászok Liga "félidejében", míg a Magyar Kupában a negyeddöntőbe jutott, ahol a Fehérvár FC-t fogadja majd március 16-án. Bognár augusztus 17-én, az Arany Ászok Liga 2. fordulóját követően váltotta Gálhidi Györgyöt.

A mostani idény eddigi edzőváltásai:
augusztus 17., Budapest Honvéd: Gálhidi György helyett Bognár György
szeptember 20-21., Budapesti Vasas: Tamási Zsolt helyett Egervári Sándor
szeptember 21., Nyíregyháza: Herédi Attila helyett Szabó András és Détári Lajos
szeptember 29., Diósgyőr: Kiprich József helyett Gálhidi György
november 2., Matáv-Sopron: Dajka László helyett Pintér Attila
november 2-3., Debreceni VSC-MegaForce: Szentes Lázár helyett Supka Attila
november 5., Békéscsaba: Vágó Attila helyett Dajka László
december 29., Budapest Honvéd: Bognár György helyett ?

Bánki József

[origo]/(MTI)