Vágólapra másolva!
Már csak részletkérdésekben kell megegyeznie Horváth Ferencnek és Kriston Attilának a skót élvonalban szereplő Livingston vezetőivel, és ha ez sikerül, januárban már pályára is léphetnek új csapatukban. A Fehérvár FC labdarúgói egyelőre nyárig köteleznék el magukat a Livingston együtteshez. Mindeközben a székesfehérvári együttes labdarúgói bejelentették: a több hónapos tartozás miatt feljelentik a klubot a ligánál.

"Nem merem elkiabálni, hiszen korábban is megesett már velem, hogy az utolsó pillanatban hiúsult meg az addig biztosnak hitt szerződésem, ám való igaz, szinte már mindenben megegyeztem a skót vezetőkkel" - mondta esetleges skóciai szerződéséről Horváth Ferenc.

"A lakás bérlése körül akad még kisebb vita közöttünk, azonban biztos vagyok benne, hogy ezt is hamarosan tisztázzuk. A Livingston január 2-án a Celtic ellen játszik bajnokit, amin még nem léphetünk pályára, az azt követő kupameccsen viszont már számít ránk a csapat új edzője, aki egyébként erősen szorgalmazta a szerződtetésünket, amikor Kriston Attilával kit jártunk próbajátékon" - fűzte hozzá a csatár, aki legemlékezetesebb meccsét az előző évezred végén játszotta, amikor az olasz válogatott elleni (2-2) válogatott találkozón két gólt is szerzett.

Horváth egyébként már nagyon várja klubváltását: "Bár a szerződésünk alapján nem keresünk majd csillagászati összegeket, de legalább időben megkaphatjuk a pénzünket, így kizárólag a futballra koncentrálhatunk. Nem félek a skóciai megmérettetéstől, hiszen karrierem során folyamatosan mindent a futballnak rendeltem alá, ráadásul a brit szellem is közel áll hozzám, így örömmel megyek új csapatomhoz. Persze azért az itthoni eseményeket is figyelemmel kísérem, elvégre valószínűleg Magyarországon is játszom majd még néhány évet, ugyanis az elmúlt félév is bizonyította számomra, egyelőre nem kell a visszavonuláson törnöm a fejemet."

A Livingston jelenleg a 10. helyen áll a 12 csapatot számláló skót bajnokságban, Horváth Ferenc és Kriston Attila pedig a tervek szerint szilveszter után kel útra új csapatához.