Vágólapra másolva!
Az újévet is focival kezdték az angolok, a Premier League 21. fordulójában ráadásul egy igazi rangadót rendeztek, a listavezető Chelsea Liverpoolba látogatott és Joe Cole góljával 1-0-ra győzött. A Crystal Palace 3-1-re kikapott a Fulham otthonában, Király Gábor végig a pályán volt, Torghelle Sándor a 65. percben állt be. Gera Zoltánnak több sikerélmény jutott, a magyar válogatott csapatkapitánya gólt szerzett, és ezzel a West Bromwich ponttal távozott Boltonból.

Negyedórányi ismerkedés után a Liverpoolé volt az első helyzet, Traoré szerzett labdát a Chelsea térfelén, majd Sinema-Pongolle-lal játszott össze, de a visszakapott labdát 12 méterről Cech-be lőtte, erre mondják, kár, hogy pont egy védő került helyzetbe. A londoniak is jelezni kívánták, hogy a pályán vannak, Tiago a legjobb ütemben ugratta ki Robbent, a holland szélső egy csellel elfektette a rátámadó védőt, aki a reklámtáblákig szánkázott, majd kötényt akart adni Dudeknek, de a lengyel kapus időben összezárta a lábait, így végül szöglet következett.

Rögtön a korner után megindultak a Vörösök, Hamann, Gerrard és Xabi Alonso vezethette a Kékek védelmére a labdát, de Gerrard passzáról épphogy lemaradt a spanyol. A 39. percben Tiago rossz ütemben ugrott fel fejelni a saját kapuja előtt, amit azzal kompenzált, hogy kézzel mentett Nunez elől, de az Eb-n is "remeklő" Riley bíró továbbot intett. Három minutummal később ismét Tiago hozta a frászt a Chelsea-drukkerekre, felszabadítás gyanánt telibetalálta Nunez lábát, ám Cech remek reflexszel a léc fölé nyomta a labdát. Az első játékrész végén Carragher próbálkozott hulló falevél-szerű lövéssel, ami a háló tetején landolt.

A szünet után Duff és Gudjohnsen másolta le Gerrard és Xabi Alonso megmozdulását, az ír támadó centerezésé után gólt ünnepelhettek volna a vendégszurkolók, ha az izlandinak egy számmal nagyobb a lába. Aztán kicsit kifújták magukat a játékosok, mert a 81. percig nem történt semmi rendkívüli, akkor azonban megszületett a mérkőzés egyetlen gólja.

Egy jobboldali szöglet után Ferreira fejelte vissza a labdát, Joe Cole 18-ról rátette, és Carragher sarkáról a kapu baloldalába került a labda, azaz a történelem ismételte önmagát, hiszen ősszel is a Kékek tízese intézte el a 'Poolt, akkor is csereként beállva. A hátralévő időben még Cech bizonyította, hogy miért csak nyolc gól után kellett szomorkodnia, előbb Gerrard szabadrúgását szedte ki a bal felsőből, aztán Luis Garcia fejesét ölelte magához, majd ugyanezt tehette a társakkal is, mert a Chelsea az újévet is győzelemmel kezdte.

A Fulham zsinórban három vereség után tudott újra győzni, a játéknap egyik londoni derbijén Andy Cole remek játékának köszönhetően bizonyultak jobbnak a Crystal Palace-nál, amelyben a 65. perctől mindkét magyar pályán volt. A Charlton Valley névre hallgató stadionjában is két fővárosi gárda találkozott, és az Arsenal ha nem is simán, de hozta a kötelezőt. Ljungberg duplázott, Van Persie és Fabregas nagyszerű dolgokat mutattak, így még az is belefért, hogy Henry nem villogott, és Pires csak a kispadon kezdett.

Gera Zoltán góljával a 85. percig vezetett a West Bromwich a Bolton ellen, akkor azonban a szenegáli Diouf egalizált, így nem sikerült az idegenbeli bravúr. A Norwichnak sikerült, a Kanárik szinte a teljes mérkőzésen tíz emberrel játszottak Portsmouthban, és végül egy ponttal távozhattak a kikötővárosból. A Blackburn négy forduló óta veretlen volt, és Birminghamben sem sok hiányzott a pontszerzéshez, de Solano a 89. percben betalált, és ezzel az Aston Villa örülhetett.

A Tottenham öt győzelem után a legutóbbi fordulóban nem bírt a Crystal Palace-szal, így a Spurs hívei tartottak az Everton elleni meccstől, ehhez képest a végén három volt közte, az 5-2-es zakó azt jelenti, hogy a liverpooliak immár hét pontra vannak az Arsenaltól. A forduló zárómérkőzésén a Manchester United Rooney és Van Nistelrooy nélkül is meglepően könnyen nyert a Riverside-stadionban, Fletcher Giggs kipattanó lökete után talált a Middlesbrough hálójába, majd a walesi cselgép maga is beköszönt, kihasználva a Boro középső védőinek ügyetlenkedését.

Premier League, 21. forduló:
Liverpool - Chelsea 0-1 (0-0)
gól
: J. Cole (81.)

Fulham - Crystal Palace 3-1 (1-1)
gól:
A. Cole (4., 62.), Radzinski (73.), illetve A. Johnson (35., 11-esből)

Tottenham - Everton 5-2 (2-1)
gól:
Marney (19., 80.), Ziegler (28.), Mendes (59.), Rob. Keane (68.), illetve Cahill (40.), McFadden (87.)

Newcastle - Birmingham City 2-1 (2-0)
gól:
Ameobi (6.), Bowyer (44.), illetve Heskey (64.)

Aston Villa - Blackburn Rovers 1-0 (0-0)
gól:
Solano (89.)

Bolton Wanderers - West Bromwich Albion 1-1 (0-1)
gól:
Diouf (85.), illetve Gera (14.)

Charlton - Arsenal 1-3 (1-1)
gól:
el-Karkuri (45.), illetve Ljungberg (35., 48), Van Persie (67.)

Manchester City - Southampton 2-1 (2-0)
gól:
Bosvelt (20.), S. Wright-Phillips (40.), illetve K. Phillips (89., 11-esből)

Portsmouth - Norwich City 1-1 (0-1)
gól:
Aiyegbeni (61., 11-esből), illetve Francis (9.)
piros lap: Edworthy (7., Norwich)

Middlesbrough - Manchester United 0-2 (0-1)
gól:
Fletcher (9.), Giggs (79.)