Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten csak kevés helyen pattogott a labda, Európában elsősorban a Brit-szigeteken futballoztak, nem meglepő, hogy álomcsapatunk mindegyik tagja innen került ki. Többségük a Premier League-ben kergeti a bőrt, de bekerült a tizenegybe két angol másodosztályú focista, és egy labdarúgó a skót élvonalból.
Petr Cech (cseh, Chelsea FC): A londoni együttes egyelőre képtelen botlani, a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte, ráadásul kapott gól nélkül. A Kékek védelme ugyan egészen kiválóan funkcionál, de azért kapusuknak is akad dolga, Cech pedig fantasztikus formában véd, különösen a Liverpool ellen volt pazar formában.
Simon Ford (angol, Kilmarnock FC): A Killie a skót bajnokság karácsonyi fordulójában a Dundee Unitedet fogadta, és 3-1-es győzelmet aratott. A diadalból a fiatal jobbhátvéd, Ford is góllal vette ki a részét, és a mérkőzés másnapján a klub meghosszabbította az év végén lejáró szerződését az idény végéig.Ian Cox (trinidadi, Gillingham): Az angol másodosztályban a kiesés ellen küzdő gárda az elmúlt héten váratlanul remek teljesítményt nyújtott: előbb hazai pályán 3-1-re legyőzte a Coventryt, majd pedig gól nélküli döntetlent játszott az élcsoportba tartozó Readinggel. A csapat veterán középhátvédje Cox az előbbi meccsen két góllal, utóbbi találkozón pedig remek védőjátékkal járult hozzá a pontszerzéshez.Talal el-Karkuri (marokkói, Charlton Athletic): Az afrikai középhátvéd az utóbbi időben pazar formában futballozik, ráadásul a gólszerzéssel sem áll hadilábon, pedig nem ez az első feladata. Az elmúlt héten a londoniak mindkét bajnokiján betalált: az Everton ellen fejjel, az Arsenal ellen pedig egy távoli szabadrúgásból volt eredményes.Gabriel Heinze (argentin, Manchester United): A Vörös Ördögök nyári szerzeményei közül elsősorban Wayne Rooney-t és Alan Smitht szokás emlegetni, pedig a PSG-től megvett balhátvéd, Heinze is remekül futballozik. A múlt heti két bajnokin is ez volt a helyzet, és a Middlesbrough ellen a MU drukkerei labdaérintésénél
Dean Marney (angol, Tottenham Hotspur): A Spurs egyre feljebb nyomul a tabellán a Premier League-ben, és az elmúlt héten is szorgalmasan gyűjtögette a pontokat. Különösen az Everton gólzáporos legyőzése volt imponáló, és ezen a meccsen a főhős a fiatal középpályás, Marney volt, akinek ez volt az első találkozója kezdőként a szezonban, és ezt két góllal, valamint két gólpasszal ünnepelte.Patrick Vieira (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok egyelőre ott vannak a Chelsea nyomában, Arsene Wenger gárdája a listavezetőhöz hasonlóan mindkét bajnokiját megnyerte a múlt héten. A nehezebb dolga a Newcastle ellen volt a gárdának, ezt a találkozót Vieira távoli bombájával sikerült megnyernie, de a francia a Charlton ellen is csapata egyik legjobbja volt.Joe Cole (angol, Chelsea FC): A fiatal középpályásnak nincsen könnyű dolga a sztárokkal teletűzdelt Chelsea-ben, José Mourinho mester többnyire csak csereként küldi pályára, de Cole minden lehetőséget megragad a bizonyításra. A múlt héten a Portsmouth és a Liverpool ellen is csak az utolsó húsz percre állt be, de mindkétszer gólt szerzett, a Vörösök ellen ráadásul győztes találatot.Ryan Giggs (walesi, Manchester United): A MU balszélsője a lehető legjobb érvekkel áll elő szerződésének meghosszabbítása érdekében. Giggs az utóbbi hetekben nem csak rendkívül hasznosan, de gólerősen is futballozik, a múlt héten mindkét bajnokin eredményes volt. Az Aston Villa ellen három pontot ért a gólja, de a Middlesbrough elleni dugó is nagyon jól jött a csapatnak.
Emile Heskey (angol, Birmingham City): A volt liverpooli támadót az elmúlt szezonban mutatott teljesítménye alapján már leírták Angliában, de Heskey mostanában ismét kezd csúcsformába lendülni. Mindez a múlt héten is meglátszott, hiszen a nagy termetű támadó csapata mindkét bajnokiján betalált, a Fulham és a Newcastle United kapuját is bevette.Richard Cresswell (angol, Preston North End): A prestoni együttes azon kevés gárdák egyike volt a múlt héten Angliában, amely mindkét mérkőzését megnyerte. A másodosztályú csapat előbb a Readinget, majd pedig a Sunderlandot verte meg, utóbbi találkozón a korábban a Leicester Cityben is megfordult támadó, Cresswell mesterhármast vágott.