Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Crystal Palace megszerezte negyedik győzelmét az idényben, miután Király Gábor és Torghelle Sándor csapata 2-0-ra legyőzte az Aston Villát. A magyar kapus végigvédte a találkozót, a válogatott csatár azonban a kispadon sem kapott helyet. Gera Zoltán a 83. percben állt be a West Bromwich Albionba, amely gól nélküli döntetlent ért el a Newcastle ellen. A másik két mérkőzésen a Liverpool a Norwich otthonában diadalmaskodott, a Blackburn pedig a Charltont verte.

A Norwich-Liverpool találkozó első félidejében nem esett gól, majd a második játékrész 13. percében a spanyol Luis Garcia a jobbszélről parádés, 16 méteres emeléssel megszerezte a vezetést a vendégcsapatnak. Mindössze 5 percre rá a Liverpool labdát szerzett a hazaiak térfelén, a remek helyzetbe került Sinama-Pongolle elsőre még a kapusba lőtt, az előrelopakodó Riise viszont a lepattanót ballal, középtávolról a hálóba helyezte.

A hajrában a mindössze 18 esztendős Ryan Jarvis 20 méteres bombagólja még visszahozta a Norwich reményeit, ám végül az ötperces hosszabbítás is kevésnek bizonyult a vendéglátók számára a döntetlen kicsikarásához.

Rafael Benítez, a Mersey-partiak hispán trénere boldog lehet tehát, hiszen együttese legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, és ezzel feljött az ötödik helyre a tabellán. Ráadásul jó esélye van pozíciója megtartására a Liverpoolnak, hiszen kedd este a leelőzött Middlesbrough az éllovas Chelsea otthonába látogat.

"Három meccset megnyertünk, s jól játszottunk a Chelsea ellen is, tehát akár még több pontot is begyűjthettünk volna az utóbbi négy játéknapon. Gratulálok a játékosaimnak fantasztikus ünnepi teljesítményükhöz. Nem tudom, miért kell az év ezen szakaszán ennyi meccset játszanunk, de azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Ez van, ezt kell szeretni, én pedig megpróbálok minél több játékosnak lehetőséget adni ezekben az időkben" - értékelte a mérkőzést és az utóbbi idők eseményeit a Liverpool edzője.

A Blackburn három és fél hónap után nyert újra odahaza, Thompson beadása után az ausztrál Emerton fejjel vette be Kiely hálóját, így a végig veszélyesebben játszó Rovers megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a Charlton ellen.

Király Gábor kapott gól nélkül lehozta az Aston Villa elleni mérkőzést a Crystal Palace kapujában, és mivel elöl Andy Johnson előbb egy kipattanót, majd egy büntetőt értékesített, az újonc megszerezte negyedik győzelmét az idényben. Torghelle Sándor a lelátóról követte az eseményeket.

Birminghamben az első félidőben nem kápráztatták el a szurkolókat a Gera Zoltán nélkül felálló West Bromwich és a Newcastle játékosai, bár az 5. percben Bramble fejesénél (Hoult biztosan védte) biztatónak tűnt a nyitány. Aztán maradt a brusztolás, és közben egy-két lehetőség, ilyen volt Wallwork lövése, ami megtornáztatta Givent.

A szülinapos Bowyer 25-ről elengedett lökete már több volt mint lehetőség, ám a jobb kapufa megakadályozta a Newcastle középpályását abban, hogy góllal ünnepeljen, a kipattanónál meg Hoult ért le villámgyorsan Robert rövidsarkos kísérletére. A hazaiak legnagyobb helyzetét a Szarkák védelme hozta össze, végül Kanu a kapu helyett saját csapattársát, Earnshaw-t találta telibe, "méltóképpen" lezárva az első 45 percet.

A szünet után Horsfield szerezhetett volna vezetést a West Bromnak, de nem tudta elpörgetni a labdát Given felett, pedig már egy az egyben volt a portással. Aztán megint Bowyer próbálkozott, ám Robinson belevetődött a lövésébe. A félidő derekán Earnshaw akrobatikus mozdulata ragadtatta tapsra a nézőket, még úgy is, hogy Given kezében landolt a játékszer. Gera a 83. percben állt be, de labdát is alig kapott, így maradt a gól nélküli döntetlen, zsinórban harmadszor ikszelt a West Brom és maradt a táblázat alján.

Bár az Arsenal csak kedden lép pályára, de az Ágyúsok francia sztárja, Thierry Henryval kapcsolatos hír, hogy a FIFA a rasszizmus elleni nagykövetnek választotta.

Premier League, 22. forduló:
Norwich City - Liverpool 1-2 (0-0)
gól: Jarvis (88.), illetve Luis Garcia (58.), Riise (63.)

Blackburn Rovers - Charlton Athletic 1-0 (1-0)
gól: Emerton (41.)

Crystal Palace - Aston Villa 2-0 (1-0)
gól:
A. Johnson (33., 65., a másodikat 11-esből)

West Bromwich Albion - Newcastle United 0-0

Kedden öt, míg szerdán további egy mérkőzést rendeznek a Premier League-ben.