Társoldalunk:

Halmai edzésbe állt, Illés még pihenhet

2005.01.05. 16:10

Szerdán megkezdte felkészülését a tavaszi szezonra az MTK futballcsapata. Az első edzésen jelen volt a több műtéten is átesett Halmai Gábor, és a többiekkel együtt gyakorolt az ugyancsak hosszabb ideje sérült Czvitkovics Péter is, míg Illés Béla és a csapat légiósai később kapcsolódnak be a közös munkába. 

A súlyos sérülése miatt nemrégiben még visszavonulását fontolgató Halmai Gábor egyelőre rehabilitáló tréningeket végez, Czvitkovics Péter viszont már a társaival együtt kezdte el az edzéseket, így a középpályás a tavaszi rajtra már teljes értékű játékosa lehet a csapatnak.

A kékek keretéből egyelőre hiányzott a szerdán visszatérő brazil Welton Silva és a román Daniel Rednic, továbbá az ortodox karácsony miatt szabadságát engedéllyel meghosszabbító szerb-montenegrói Mladen Lambulic és Goran Jezdimirovic.  Illés Béla is később kapcsolódik be a munkába, neki Garami József döntése alapján a hónap vége felé kell tréningre jelentkeznie.

"A magam részéről nem bánom, hogy hosszú felkészülés elé nézünk, fiatal játékosainknak ugyanis van még mit tanulni, gyakorolni" - mondta a csapat vezetőedzője. "Persze fokozatosan adagoljuk a terhelést, s csak a jövő héttől térünk át a napi két edzésre." A keret esetleges megerősítésevel kapcsolatos kérdésünkre Garami a következőképpen reagált: "A klub jelenlegi helyzetében nem igazán gondolhatunk erre. Már annak is örülnénk, ha nem gyengülne a jelenlegi keretünk."

Az MTK a december 16-i budapesti teremtorna után  február 8-án, a Tura ellen játssza az első szabadtéri edzőmérkőzését. Az U16-os csapat munkáját Urbányi István helyett a korábban a Győrnél és a Vasasnál is dolgozó Tamási Zsolt irányítja a jövőben.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK