Vágólapra másolva!
Skóciában, a Livingston csapatánál vendégeskedik Vincze Gábor, a Győri ETO labdarúgója, aki Horváth Ferenc és Kriston Attila társaságában a skót bajnokság 10. helyén álló együttessel tárgyal. A jelek szerint mindhárom labdarúgónak nagy esélye van a skóciai szerződésre.

Három magyar játékos is Skóciában, a Premier League 10. helyén álló Livingston együttesének vendégszeretetét élvezi, s a jelek szerint közel állnak ahhoz, hogy a szigetországban folytassák pályafutásukat.

Horváth Ferenc már nem tekinthető a Fehérvár játékosának, így szabadon igazolható, Kriston Attila pedig feljelentette a klubot, vagyis a tartozások miatt az ő távozása elé sem gördítenének akadályokat Székesfehérváron. Vincze Gábor szintén Skóciába utazott, a védő azonban úgy egyezett meg klubja, a Győri ETO vezetőivel, hogy csak hétfői hazatérése után nyilatkozik a jövőjét illetően.

A pénteki helyezet alapján mindhárom labdarúgóra szüksége van a kiesés ellen harcoló skót klubnak, a megegyezés az anyagiakon múlik, ez ügyben Horváth már szinte mindenben megállapodott a Livingston elöljáróival, s közel jár ehhez Kriston is.

Vincze Gábor esetében a Rába-partiak nem zárkóznak el attól, hogy a védőt fél évre kölcsönbe adják a skót egyesületnek, aminek persze azért az ETO számára előnyös anyagi vonzata lenne.

Akárcsak Kenesei Krisztián hazahozatalának: a válogatott támadót kölcsönadná a kínai Kuoan, ám 600 ezer dollárt kér, amit az ETO képtelen kifizetni, ráadásul ebből a 120 millió forintból akár három játékost is vehetne.

Várhatóan távozik a csapattól Stark Péter is, érte legutóbb egy norvég ajánlat futott be. A szakvezetés január 15-ig szeretné lezárni a tárgyalásokat, hétfőn például két román labdarúgó érkezik Győrbe.

Bánki József