Vágólapra másolva!
Három játékosát - Szalai Tamást, Nógrádi Árpádot és Somorjai Tamást - is kölcsönadja a Ferencváros a téli szünetben, s közülük a legrutinosabbnak számító Somorjai legszívesebben Sopronban folytatná pályafutását, de nem kölcsönben. A középpályás ősszel kevés lehetőséget kapott a bizonyításra, ezért mindenképpen távozni akar az Üllői útról, és követné egykori trénerét, Pintér Attilát.

- Mikor döntötte el végleg, hogy elhagyja a Fradit?
- Decemberben már szóltam a vezetőknek, hogy menni szeretnék, mert alig kapok játéklehetőséget. Kölcsönbe azonban nem szeretnék menni, hanem végleg távoznék, nyáron úgyis lejár a szerződésem a zöldeknél.

- A soproni együttes mellett Pintér Attila személye szól elsősorban?
- Igen, ezt kár lenne tagadnom, hiszen tavasszal a Fradiban is bízott bennem, ráadásul szívesen látna Sopronban is. Márpedig én mindenekelőtt játszani szeretnék, s erre valószínűleg Sopronban lesz módom.

- A tavalyi évet egyértelmű csalódásként élte meg?
- Legalábbis az őszi szezont. Ugyanakkor nem lett volna ekkora a csalódásom, ha legalább nem hitegetnek, hogy elégedettek az edzésmunkámmal, így előbb-utóbb többször bekerülhetek a csapatba. Nem kerülhettem be, noha az edzéseken tényleg mindent megtettem ezért. A tavaszi idényem ugyan jobban sikerült, ám az MTK elleni örökrangadón megsérültem, és azt követően hosszú heteket kellett kihagynom.

- Mostanában tréningezik már?
- Még nem, hiszen a Fradival csak 17-én kezdődik a felkészülés, a Sopron viszont már elkezdte, így hétfőtől én is edzésbe állok, igaz, egyelőre csak egyénileg. Remélem, a vezetők minél előbb lehetővé teszik, hogy csatlakozzak a soproniakhoz.