Társoldalunk:

Somorjai Sopronba vágyik

2005.01.09. 20:50

A nyíregyházi teremtornán a debreceni finálét kiharcoló Újpest házi gólkirálya lett - három-három találattal - Rajczi Péter és Kovács Zoltán. Utóbbi szerint a lilák nem az egyéniségeknek, hanem egységes csapatmunkájuknak köszönhetik a sikert. Kovács Zoltán dicsérte az újpesti fiatalokat, és ígérte, a debreceni nagydöntőben is hasonló lelkesedéssel harcolnak közönségükért, mint tették azt Nyíregyházán.

"Több szempontból is fontos volt számunkra a nyíregyházi győzelem" - kezdte Kovács Zoltán. "Egyrészt lelkes szurkolótáborunk miatt, akik ilyen messzire is szép számmal elkísértek bennünket, másrészt, azért jobb ilyen hangulatban kezdeni a felkészülést, mint mondjuk nyolc kilométeres futással a hóban. Úgy érzem, a közönség is jól szórakozott és a fogadtatásra, a szervezésre sem panaszkodhatunk. Igyekeztünk örömből futballozni, ami szerintem nagyrészt sikerült is. Amit még nagyon fontosnak tartok, hogy a fiataljaink remekül helytálltak, büszke vagyok rájuk, a hozzáállásukra és a játékukra is. Hiába mondják ugyanis, hogy ez vagy az a sor milyen erősnek bizonyult, ezt a tornát az egységünknek köszönhetően, igazi csapatként nyertük meg."

Kérdésünkre, hogy az említett fiatalok közül kiket emelne ki, a csatár ezt mondta: "A kapuban Illyés Dani hatalmas bravúrokat mutatott be, a nagyon ifjú Hullám Attila pedig kifejezetten bátran futballozott, akárcsak Vermes Krisztián, de a többiek is nagyszerűen hozták magukat. Bizakodva várjuk tehát a tavaszi idényt, s amennyiben a fiatalok ilyen ütemben fejlődnek, szép jövő várhat az Újpestre. No meg persze a Nyíregyházán tapasztalt egységes csapatként kell a nagypályán is szerepelnünk."

Az Újpesttel kapcsolatos hír, hogy a nyírségi teremtornát kihagyó Feczesin Róbert vasárnap elutazott a Chelsea-hez, majd egy hétig tréningezik a londoni egyesületnél, s a fiatal center "fele-fele arányban" készül a kékek junior és felnőtt együttesével.

Bánki József

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK