Vágólapra másolva!
Miután az MLSZ fellebbviteli bizottsága megváltoztatta az MLL fegyelmi bizottsága által hozott, az FTC-t 4 millió forintos pénzbüntetéssel sújtó határozatát Pintér Attila menesztése ügyében, az egykori Fradi-tréner kijelentette: február közepéig vár, s ha addig sem rendezik felé a tartozást, akár az UEFA vagy a FIFA elé viszi a történetet.

A hétfői döntést követően érdeklődésünkre Pintér Attila a következőket nyilatkozta: "Ezzel a határozattal nem tudok azonosulni. A versenykiírás szerint amely testületnek döntenie kellene hasonló esetekben, ezt nem tudja, vagy nem akarja felvállalni, inkább másra hárítja át a döntés jogát."

"A hétvégi, hatodik szakmai napok egyik sarkalatos pontja volt, hogy az MLSZ és a Liga egymással karöltve egy bizottságot hoz létre, amely az edzők vitás eseteit hívatott rendezni február tizenötödikéig. Ennek a bizottságnak az élére Mészöly Kálmánt kérték fel. Amennyiben a jelzett időpontig esetemben nem születik megnyugtató döntés, ha kell, az UEFA, a FIFA vagy különböző bíróságok elé viszem az ügyemet. Elvégre biztos vagyok az igazamban, és ha rákényszerítenek, akár pereskedem is azért."

Mint ismeretes, korábban a Liga fegyelmi bizottsága szerint a Fradi szerződésszegést követett el Pintér Attila menesztésekor, az MLSZ fegyelmi testülete viszont hétfőn ezt a határozatot változtatta meg, mondván, a jogvita során nem állapítható meg a klub részéről a szerződésszegés, vagyis nem tartják egyértelműnek, hogy a zöld-fehér egyesület fegyelmi vétséget követett volna el.

Bánki József