Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség mindössze hatszáz euróra büntette az Atlético Madrid együttesét, mert a fővárosi csapat szurkolói a Real Madrid elleni szombati találkozón folyamatos rasszista megnyilvánulásokkal zavarták a játékot. Az eset kapcsán a klub két drukkerét hatezer euró pénzbírságra ítélték, továbbá öt hónapig nem látogathatnak bajnoki összecsapásokat.

A hazai pályán szereplő Atlético fanatikusainak egy része szinte végig sértegette Roberto Carlost, a királyi gárda brazil világbajnokát. A játékvezető a rendezőkhöz fordult, akik a hangosbemondón keresztül próbálták "megfékezni" a gyalázkodókat. "Ennek hatására még hangosabbak lettek a szurkolók" - mondta Alfonso Perez Burrull, a mérkőzés bírája, aki jelentésében is megemlítette a szurkolók botrányos viselkedését.

A Spanyolország-Anglia "barátságos" mérkőzésen - amelyet a hazaiak 1-0-ra megnyertek - a madridi szurkolók Ashley Cole-t (Arsenal) és Shaun Wright-Phillipset (Manchester City) inzultálták, míg a november 23-án a Real Madrid-Bayer Leverkusen Bajnokok Ligája-összecsapáson a vendégek brazil védőpárosát, Juan és Roque Juniort "találta meg" a Santiago Bernabeu-stadion közönsége.