Társoldalunk:

Morientes a MU ellen debütál a 'Poolban

2005.01.14. 14:28

A Milan palermói botlása miatt ismét négy pont a Juventus előnye az olasz bajnokság élén, és a hétvégén mindkét gárdára komoly feladat vár, a Zebrák Szardíniára utaznak, a Milan pedig a harmadik helyezett Udinesét fogadja.

A Juventus kiesett a kupából, de ez valószínűleg nem okozott nagy traumát a torinói csapat szurkolóinak. Capello mester csak Appiah-ra nem számíthat, igaz a ghánai középpályás nem számít alapembernek ebben a szezonban.

A Cagliari is a legjobb összeállításában várja a listavezetőt, és Zoláék sikerélménnyel zárták a kupafordulót is, mivel kiejtették a címvédő Laziót. Legutóbb a 1999-2000-es idényben találkozott a két csapat, és akkor a Juve 1-0-ra győzött.

A Milan a mumusának számító Udinését fogadja, de nemcsak ezért lesz érdekes a mérkőzés, Paolo Maldini ugyanis 20 éve, 1985. január 20-án éppen a fekete-fehérek ellen mutatkozott be a Serie A-ban. A milánóiak kapitánya és ikonja 775. alkalommal húzza magára a piros-fekete mezt, és ez lesz a 36 éves védő 537. bajnokija.

Az Udinese öt pontra van a Milantól, azaz az esetleges diadallal még jobban szorongathatnák a bajnokot, az elmúlt három évben kétszer győzött a San Siróban az udinei egylet, amelyből ezúttal Di Michele, Muntari és Alberto hiányzik majd.

Az Inter múlt héten öt perc alatt nyert 0-2-ról a Sampdoria ellen, most Reggio Calabriába utazik, ahol idén a Juventus és a Roma is fejet hajtott. A fővárosiak a balhés kupameccs után (a szurkolók füstbombákat hajítottak a pályára, majd az őket nyugtatni készülő Tottit is szidták és megdobálták) a Chievo ellen folytathatják a felzárkózást, a Sampdoria pedig a Bologna ellen pótolhatja, amit az Inter ellen eltékozolt, a Laziótól érkező Simone Inzaghi egyből a kezdőcsapatban kaphat helyet a genovaiaknál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK