Vágólapra másolva!

Morientes a MU ellen debütál a 'Poolban

Az angol bajnokság adja a hétvége rangadóját Európában, a Fernando Morientesszel megerősített Liverpool a Manchester Unitedet fogadja. Olaszországban a második helyezett Milan a harmadik Udinesével meccsel a San Siróban, a spanyoloknál a Barcelona a múlt heti vereség után a Real Sociedad ellen bizonyíthatja, hogy a Villarreal elleni 0-3 csak egyszeri kisiklás volt.

Az angol bajnokság rangadóját Liverpoolban vívják, ahol a Vörösök a Manchester Unitedet fogadják. Az Anfield Roadról az elmúlt két évben győztesen távozhatott a MU, és ősszel hazai pályán is begyűjtötte a három pontot, Silvestre duplájának köszönhetően.

A Liverpoolnál most mutatkozhat be a Real Madridtól érkezett Fernando Morientes, akitől a 'Pool-drukkerek azt várják, hogy megszakítja a rivális nagy sorozatát, a MU ugyanis 404 perce nem kapott gólt.

A listavezető Chelsea a Tottenhamhez látogat, Jose Mourinho legénysége 13 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, és Petr Cech hálója 511 perce érintetlen.

A Tottenham 29 első osztályú mérkőzés óta képtelen nyerni a londoni vetélytárs ellen, de bizakodásra adhat okot, hogy a Spurs nyolc meccs óta nem talált legyőzőre. Ugyanakkor az nem a legjobb előjel, hogy öt városi derbit vívott eddig a Tottenham a szezonban, és mindössze két döntetlent tudott összehozni.

A Bolton három ikszet és hét vereséget tud felmutatni a legutóbbi tíz fordulóban, otthon pedig csak egy pontot gyűjtött be az utolsó öt mérkőzésén, ez az álmoskönyv szerint sem sok jót jelent, tekintve, hogy az Arsenallal találkozik a Wanderers. Robert Piresnek nagyon megy a Bolton ellen, az utolsó négy egymás elleni bajnokin gólt szerzett az Arsenal francia középpályása, az ősszel ő alakította 2-1-re az állást, ám Pedersen öt perccel a vége előtt egalizált.

Király Gábor és Torghelle Sándor a Crystal Palace színeiben a Manchester City ellen léphet pályára, a londoniaknál Hughes, Kolkka, Rihilahti és Granville sérülés, illetve eltiltás miatt pihen. Ősszel Anelka duplájával nyert a Selhurst Parkban a City, de a Premiership bevezetése óta mindkét randevú döntetlenre végződött Manchesterben.

A West Bromwich Albion a Fulham vendége lesz, Gera Zoltánék végre nyertek múlt héten, igaz, a Preston elleni siker nem hozott pontokat a konyhára, hiszen FA-kupa-találkozó volt, de a győzelem talán önbizalmat adhat a sereghajtó játékosainak.