Vágólapra másolva!
Nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését Timo Hildebrand, a VfB Stuttgart német válogatott kapusa, aki inkább távozik a Szabics Imrét is foglalkoztató labdarúgó-együttestől. Korábban felmerült, a svábok az Arsenal hálóőrét, Jens Lehmannt csábítják, így lehet, egy csere mindent megold.

Befejeződtek a tárgyalások Timo Hildebrand és a VfB Stuttgart között, így biztosra vehető, hogy a német válogatott kapus nyártól másik csapatba igazol. "Sajnáljuk, hogy Timo így döntött, de tiszteletben tartjuk, hogy nem fogadta el az ajánlatunkat" - mondta Erwin Staudt, a VfB elnöke.

A 25 éves hálóőrt 1994-ben igazolta le az egyesület, amelynek az elmúlt években összesen 140 Bundesliga-mérkőzésen védte a kapuját.

A folytatásról egyelőre csak pletykák szivárogtak ki. Az biztos, hogy a német klubok közül a Bayern München és a Hertha BSC is szívesen látná a játékost, de akadnak angol érdeklődők is. Brit lapok szerint a Manchester United évek óta tartó kapusmizériáját éppen Hildebrand oldhatná meg, de így gondolkodik az Arsenal is.

Korábban már felmerült, hogy Jens Lehmann elhagyja az Ágyúsokat s Stuttgartba szerződik, ebben az esetben lehet, egy kapuscsere lesz az üdvözítő megoldás.

A Stuttgart együttese alaposan átalakulhat, Hildebrand mellett ugyanis az már biztos, hogy a nyáron Philipp Lahm (Bayern München) és Emanuel Centurion (Velez Sarsfield) is távozik, de előfordulhat, hogy Hakan Yakin sem marad, őt a Galatasaray, a Besiktas és a Sion csábítja.

A lehetséges érkezők között Lehmann mellett Claudio Mejolaro (Gremio Porto Alegre), Dede (Borussia Dortmund), Steffen Hofmann (Rapid Wien), Thomas Buffel (Feyenoord), Arkadiusz Radomski (Heerenveen) és Oliver Sorlin (Rennes) neve merült fel.

[origo]/(MTI)