Vágólapra másolva!
A két labdarúgócsapat közelgő, február 1-jei fővárosi rangadójára is tekintettel a londoni Metropolitan Police felszólította az Arsenal és a Manchester United vezetőedzőjét, hogy fejezzék be rendszeressé vált szócsatájukat. Arséne Wenger és Sir Alex Ferguson ugyanis több hónapos szünet után az elmúlt napokban ismét rendszeresen témát szolgáltat a sajtónak.

"Minden olyan tevékenységet meg kell szüntetni, ami fokozza a szurkolói ellenségeskedést" - mondta Barry Norman, Islington kerület parancsnoka. Az angol labdarúgó-élvonal edzőit képviselő League Managers Association szintén az üzengetések befejezésére szólított fel.

Február 1-jén a Highbury-stadionban 180 rendőr teljesít majd szolgálatot, kétszer annyi, mint egy átlagos bajnokin.

Fergusont a két együttes október végi meccsén állítólag pizzával fejbe dobták az Old Trafford öltözőfolyosóján. Azután a két edző napokig szidta és vádolta a másikat. Az év végére elcsendesedett a "párharc", de most újult erővel folytatódott.

Az elmúlt napok nyilatkozatai:
Arséne Wenger:
"Alex Ferguson már nem a régi. Elvesztette a realitásérzékét és ezzel együtt a hitelét is. Nekimegy valakinek, aztán arra kéri az illetőt, hogy kérjen bocsánatot."

"Minél előbb be kellene vezetni a televíziós visszajátszásokat a labdarúgásban. Ha már működne, a Manchester United például a középmezőnyben állna."



"Soha többé nem válaszolok olyan kérdésre, amelyet erről az emberről tesznek fel nekem. Amikor címlapsztorit szeretne, kinyitja a száját, és azonnal el is éri, amit akar. Angliában mindent megtehet, még szerencse, hogy amikor külföldre megy, nem kivételeznek vele. Engem azonban nem érdekel, mint ahogyan a provokációi sem."

Sir Alex Ferguson:
"Az Arsenal edzője minden vereség után amiatt panaszkodik, hogy játékosait lerúgták a pályáról. Mindig az a baja, hogy nem a megfelelő szellemben zajlik a mérkőzés."

"Az Arsenal a legrosszabb vesztes a világon, nem tudja, miként kell elviselni a kudarcot. Októberben a játékosaimat csalóknak nevezte, és amikor rászóltam, hogy fogja vissza magát és törődjön a saját csapatával, nekem jött. Feltett kézzel közeledett, és kérdezte, mit csinálok, ha nem fogja vissza magát. Ezután nem várom el tőle, hogy bocsánatot kérjen a játékosai viselkedése miatt, pedig ez alapvető úriemberek között."