Vágólapra másolva!
A hétvégén mind a négy topligában nagyüzem lesz, mivel a német bajnokság is újraindul öt hét szünet után, és az első tavaszi forduló rangadóján a Schalke a bajnok Werdert fogadja. Az olaszoknál és a spanyoloknál viszonylag könnyebb mérkőzések várnak az éllovasokra, Itáliában így a Fiorentina-Roma, a hispánoknál a Villarreal-Valencia tűnik a legígéretesebb párharcnak. Angliában a Chelsea a Portsmouth ellen folytathatja győzelmi sorozatát, az első számú üldöző Arsenal pedig a Newcastle-lal játszik.

Az olasz bajnokságban is megkezdődik a tavaszi idény, a 20. fordulóban a Juventus a Bresciát fogadja, a Milan a Livornóhoz látogat, de jó mérkőzésnek ígérkezik a Fiorentina-Roma, valamint a Lazio-Sampdoria párharc is.

A Juventus a nyitányon 3-0-ra nyert Bresciában, és most is toronymagas esélyese a mérkőzésnek, főleg, hogy a lombardoknál három stabil kezdő is sérült (Del Nero, Martinez, Schopp), míg a Zebráknál csak Tacchinardi harcképtelen. A La Gazzetta dello Sport előzetes kezdőcsapata alapján Fabio Capello Del Pierónak és Trezeguet-nek szavaz bizalmat a csatársorban, Ibrahimovic a kispadon vár majd bevetésre.

A Livorno okozta a bajnokság első nagy meglepetését, amikor a San Siróban 2-2-re végzett a Milannal, igaz a piros-feketék Dida kiállítása miatt több mint nyolcvan percet emberhátrányban játszottak. Az akkori két duplázó, Cristiano Lucarelli és Seedorf most is ott lesz a pályán, Pirlo ellenben eltiltás miatt kihagyja a találkozót, várhatóan Ambrosini helyettesíti majd. A meccs érdekessége, hogy a Livornónak az a Roberto Donadoni az edzője, aki éppen a Milan színeiben érte el legnagyobb sikereit.

A Fiorentina 1-0-ra kikapott Rómában, most visszavághatnak a violák a fővárosiaknak, és egy esetleges győzelemmel egy pontra csökkenthetnék a hátrányukat a Farkasokkal szemben. A másik római gárda a Sampdoriával meccsel, azaz Bazzani és Simone Inzaghi egykori csapatával találja szemben magát, a két csatárt ugyanis elcserélte egymással a Lazio és a Samp. Egyelőre Bazzani szereplésére van nagyobb esély, az ifjabbik Inzaghi sérüléssel bajlódik.

Az Inter befoghatja a dobogós Udinését, ehhez az kell, hogy Vieriék legyőzzék a Chievót, miközben az udineieknek otthon kéne bukniuk a Reggina ellen, ez utóbbira nem sok esély van, mert a déliek inkább hazai pályán vitézkednek.

[origo]