Vágólapra másolva!
A székesfehérvári Városház téren gyűlt össze hétfőn délután a Videoton Baráti Kör Egyesület felhívására a Fehérvár FC labdarúgóklubért aggódó közel ezer szurkoló, játékos és edző.

Nem véletlen, hogy éppen ide kérték a rajongók azokat, akik szívükön viselik a még ma is "Vidinek" becézett csapat sorsát, hiszen a helyi önkormányzat jelenleg még többségi tulajdonosa a futball kft.-nek. A megmozdulás célja az volt, hogy a döntéshelyzetben lévők rádöbbenjenek arra: nem lehet tovább halogatni a klub tulajdonviszonyainak rendezését, és biztosítani kell törvényes működést. Ott voltak a demonstráción az egyesület alkalmazottai is, akik több hónapja csak ígéretet kapnak fizetés helyett.

Horváth Győző, a baráti kör ügyvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a klub 1998-as létrehozása óta hét ügyvezetőt fogyasztott el. Kiemelte: a Videoton FC 1985-ös UEFA-kupa-ezüstérmének jubileumán az egész éves ünneplés helyett már a január is rossz hangulatban telik el.

A demonstráció után a tömeg egy része a Technika Házához ment, ahol Hiller István, az MSZP elnöke és Warvasovszky Tihamér polgármester tartott lakossági fórumot. Közel ötven fő felvonult az előadóterem ajtajába, hangos bekiabálásokkal zavarta meg Hiller István előadását, majd néhány perc múlva elhagyta az épületet. A rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre, körbevette a bejárat előtti teret, és igazoltatta a szurkolókat.