Vágólapra másolva!
A Ferencváros futballcsapata a székelyföldi Szovátán készül a tavaszi szezonra, s hétfőn közel egyórás hegyi futóedzésen vettek részt a bajnokicím-védő együttes játékosai.

Az 50 perces futás után László Csaba 3 csoportra osztotta a csapatot, és a futballistáknak szánkóval kellett felfutniuk a hegyre, majd lecsúszni onnan. A fradisták dönthettek, hogy a rövidebb, de sokkal meredekebb, vagy a hosszabb, de kicsit lankásabb útvonalon jutnak fel a hegytetőre. A legjobb időt a Dragan Vukmir által vezetett gárda érte el.

Ezt követően a csapat egy része gyalog, a másik része busszal indult a szálláshely felé, de volt olyan is, aki egészen sajátos módját választotta az utazásnak. Tőzsér Dániel az edzésen forgató tv-stáb autója után kötötte a szánkóját, és így tette meg az út egy részét. A tréningen még nem vehetett részt a védő Takács Ákos, aki pénteken szenvedett izomhúzódást.

Balog Zoltán az ftc.hu-n értékelte eddigi tapasztalatait: "Eddig egyértelműen a szombat volt a legkeményebb edzésnap. A reggeli lépcsőzés megadta az alaphangot, s kívülről nézve talán nem tűnt nehéznek a gyakorlat, de fél órán át futni és ugrálni a lépcsőkön - elég megterhelő. Utána következett a szokásos futás a tó körül, ami nekem a kedvencem - ha lehet ilyet mondani - egy kemény felkészülés alatt."

"Délután szintén nem kímélt minket az edzői stáb: az egyórás erőnléti edzés nagy iramban zajlott, amivel mindössze egyetlen gondom volt, mégpedig hogy a tornaterem talaja túl kemény, ami nem tett jót az izületeimnek. Az egymás elleni foci aztán papírformát hozott, a mi csapatunkat ezúttal sem tudta senki legyőzni" - mesélte nevetve a hátvéd.