Társoldalunk:

Románia mégis rendezne foci-Eb-t 2012-ben

2005.01.25. 14:19

Alig több mint két hónappal azután, hogy elvetette a Magyarországgal közös pályázat lehetőségét, Románia mégis érdeklődik a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezése iránt.

"Levélben értesítettük az UEFA-t arról, hogy megkezdtük a jelentkezés előkészítését" - közölte Cristian Bivolaru, a szövetség főtitkár-helyettese, említést sem téve a korábban felmerült hiányosságokról.

Novemberben Mircea Sandu, a futballszövetség elnöke azzal indokolta a visszalépést, hogy az infrastruktúra nem megfelelő, és egyelőre megoldhatatlan problémát jelentene az alkalmas stadionok, utak, szállodák és repülőterek kiépítése.

A 2012-es torna lebonyolítására több más érdeklődő mellett Magyarország is tervezi a jelentkezését, de az még nem dőlt el, hogy egyedül vagy Horvátországgal pályázna. Az említetteken kívül eddig Olaszország, Görögország, valamint Lengyelország Ukrajnával közösen jelezte, érdekli a 2012-es, 16 csapatos kontinenstorna megrendezése.

A kandidálási szándékot legkésőbb január 31-ig jelezni kell, az UEFA ezt követően küldi ki a jelentkezőknek a részletes rendezési feltételeket. Megfelelő érdeklődés esetén az UEFA novemberben szűkíti háromra a jelentkezők sorát, és 2006 decemberében dönt a helyszínről.

A 2008-as kontinentális futballeseménynek - amelyre Magyarország egyedül jelentkezett - Ausztria és Svájc adhat otthont.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK