Társoldalunk:

Csak egy játékost igazolt a pécsi futballcsapat

2005.01.26. 17:43

A PMFC vezetői szerint csak hosszú távon érdemes csapatot építeni, ezért nem került a baranyai klubhoz kölcsönbe Újpestről Bergmann Balázs és Kovács Péter, valamint az MTK-tól Lengyel Roland. A téli szünetben egyedül Schindler Szabolcsot igazolta le a pécsi gárda.

- Miért csak egy játékossal erősített a Pécs? - kérdeztük a pécsiek trénerét, Nagy Tamást.
- Elsősorban azért, mert a hosszú távú csapatépítést nem szolgálják a féléves kölcsönjátékok. Vezetőink elsősorban hosszabb időre szóló szerződéseket szeretnének kötni a labdarúgókkal, így aztán az újpesti Kovács Péter és Bergmann Balázs, valamint az MTK csatára, Lengyel Roland leigazolásáról is lemondtunk. A téli szünetben Schindler Szabolcs érkezett hozzánk Békéscsabáról, ő viszont az említett koncepció alapján, tehát hosszabb távra kötelezte el magát a klubhoz. Ráadásul Horváth Gyula és Bajusz Endre sem szerződött Görögországba, így tulajdonképpen az őszi kerettel vághatunk neki a bajnokság folytatásának.

- Milyen céllal?
- Az eredetivel, azaz szeretnénk a nyolcadik-tizedik hely között végezni. Mindezt rögtön az első bajnoki forduló előtt lejegyeztem magamnak, és remélem, a csapat ugyanúgy hozza ezt az eredményt, mint tavaly tette.

- A téliesre fordult időjárás miként befolyásolta a felkészülés programját?
- Némileg felborította, hiszen edzőmeccsekre és labdás gyakorlatokra ilyen időben nem is gondolhatunk. Így tehát marad a futóedzés játékosaim számára.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK