Társoldalunk:

Hat pontot szerzett az Olimpiakosz; gólzápor Belgiumban

2005.01.31. 7:31

Az elmúlt héten két fordulót is rendeztek a gall pontvadászatban, azonban mind a hétközi, mind a hét végi játéknapon maradt el mérkőzés, így a tabella jelenleg kissé csalóka képet mutat. A Lille például a második helyen áll, de az előtte és a mögötte lévő csapat is egy meccsel kevesebbet játszott, és ha a Monaco megnyeri a Strasbourg elleni elmaradt találkozót, akkor feljöhet a második pozícióba.

A nagyhercegség csapata tehát a hét közben nem lépett pályára, a hét végén viszont igen, mégpedig a Paris Saint-Germain ellen hazai pályán. A párizsiak a meccs előtt már kilenc forduló óta veretlennek mondhatták magukat, ám ennek ellenére sem tudtak sokkal feljebb lépni a tabellán, mivel mérkőzéseik nagy részén döntetlent játszottak: legutóbbi négy találkozójukon csak egy pontot szereztek.

Igaz, a Monaco ellen még ennyi sem jött össze, hiszen Didier Deschamps együttes meglehetősen siméán begyűjtötte a három pontot. A hazaiaknál ott volt a kezdő tizenegyben Javier Saviola, Mohamed Kallon és Emmanuel Adebayor is, és a támadó felállás meghozta eredményét: az első félidőben a góllövőlista élén álló Kallon talált be, majd a második játékrészben az argentin középpályás, Lucas Bernanrdi volt eredményes - mindkét találat előtt a balhátvéd Patrice Evra adta a gólpasszt. A vendégeknél ugyan bemutatkozott a frissen igazolt orosz csatár, Szergej Szemak, aki azonban nem sokat tett hozzá a csapat játékához, és a 65. percben le is cserélték.

A listavezető Olympique Lyon a hét végén nem játszott, hiszen a Bastia elleni bajnokija a pálya használhatatlansága miatt elmaradt, ám a mögötte loholó Lille OSC nem tudta kihasználni a lehetőséget, hiszen csak egy döntetlenre volt képes a Caen otthonában.

A Lille végigtámadta a találkozót, de nem tudtak túljárni a remek napot kifogó hazai kapus, Vincent Planté eszén, aki több bravúros védést is bemutatott, egy alkalommal pedig nagy szererncséje volt, hiszen a vendégek támadója, Nicolas Plestan az üresen tátongó kapuba sem tudott betalálni közvetlen közelről. Hogy a Lille mégis maradt a második helyen, az annak volt köszönhető, hogy az AJ Auxerre sima vereséget szenvedett az FC Metz otthonában: a metziek három egymást követő vereség után tudták begyűjteni a három pontot.

Az Olympique Marseille viszont a hét közben a Sochaux ellen elszenvedett hazai vereség után idegenben tudott nyerni, mégpedig a feljövőben lévő Toulouse FC ellen. A mérkőzés hőse az OM csatára, Pegguy Luyindula volt, aki 1-1-es állásnál a teljes hazai védelmet befűzve adott elronthatatlan gólpasszt Steve Marlet-nek, majd a második félidőben maga is betalált.

A Marseille egyébként 4-4-2-es felállásban futballozott, ami azért volt meglepő, mert amióta Philippe Troussiert nevezték ki a kispadra, a csapat mindig három védővel játszott - többek között ezért is kellett elmennie a klubtól Bixente Lizarazunak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK