Vágólapra másolva!
Napról napra lavinaszerűen nő tovább a német labdarúgás legnagyobb bundabotránya, amely immáron az élvonalat is elérte. Német lapok korábban már megszellőztették, hogy Robert Hoyzer játékvezető meccseket próbált manipulálni. Ezúttal Klaus Topmöller edző állította, többször bundázásra akarták bírni. Ráadásul felmerült a gyanú Jürgen Jansen élvonalbeli bíró ellen is.

Klaus Toppmöllernek, a Hamburg és a Bayer Leverkusen korábbi vezetőedzőjének az állítása szerint őt is megkörnyékezte a Németországban tevékenykedő fogadómaffia.

"Többször ajánlottak kenőpénzt, hogy szerződtessek másodrangú külföldi játékosokat, de mindig visszautasítottam. Lehet, hogy később manipulált mérkőzésekkel álltak bosszút, ugyanis az ezeken elszenvedett vereségek miatt rúgtak ki ősszel a Hamburgtól" - nyilatkozta a Sport Bildnek a jelenleg munka nélküli tréner.

Az 53 éves szakember - amellett, hogy bocsánatkérést sürget a szövetség részéről - azt is elárulta, hogy szerinte 2001/2002-ben a bajnoki címet is egy megvesztegetett bíró miatt bukta el a Leverkusen.

"A St. Pauli elleni meccsünk utolsó percében egy vélt kezezés miatt Jürgen Jansen 11-est ítélt, pedig mindenki látta, hogy Bernd Schneider arcát érte a labda. Ha 2-2 helyett 2-1 maradt volna az eredmény, akkor nem a Dortmund, hanem mi nyerjük meg a Bundesligát" - tette hozzá.

Jansen neve már a Bildben is felbukkant: a német bulvárlap szerint a sztárjátékvezetőnek számító sportember Münchenben titkos találkozót folytatott ügyvédeivel, felkészülve a botrány folytatására.

A lap szerint Jansen is hamarosan a Hoyzer-ügy központjába kerülhet, felmerült ugyanis a gyanú, hogy a tavaly november 27-én lejátszott Kaiserslautern-Freiburg összecsapásba "belenyúlt", s a 3-0-s hazai győzelemmel végződő összecsapás két vitatott találata mellett nem állította ki a hazaiak csatárát, Carsten Janckert sem.

(MTI)/[origo]