Vágólapra másolva!
A vasárnapi, Sporting Bragától hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereség az állásába került Víctor Fernándeznek, az FC Porto spanyol szakvezetőjének. A szégyenteljes kudarcot követően Pinto da Costa elnök hétfőn közölte az edzővel a klubvezetés döntését.

A vasárnapi, Estadio Dragaóban rendezett mérkőzés után a hazai közönség hevesen kifütyülte a Portót. Az 1-3-mal a Braga 36 pontot számlál, s átvette a vezetést a 35 pontos Porto előtt.

"Roppantul meglepett az elnök úr döntése" - nyilatkozta Fernández a spanyol lapoknak. "Mivel a nyáron alaposan meggyengült a csapat, s ezt a szezon kinyilvánítottan az újjáépítésnek szenteltük, meg sem fordult a fejemben a menesztés gondolata. Hiszen mostanáig az élen álltunk, az Once Caldas ellen megnyertük az Interkontinentális-kupát, a Bajnokok Ligájában pedig bent vagyunk a nyolcaddöntőben!"

Víctor Fernández legszebb sikerét 1994-ben és 1995-ben érte el, amikor a Zaragozával előbb megnyerte a Copa del Rey-t, majd a rákövetkező idényben a Kupagyőztesek Európa-kupáját. Fernández a nyáron váltotta a kispadon Luigi del Nerit, akit alig két hónap után zavartak el a BL-győztestől.

Az edzőváltás még időben jött az Internazionale elleni BL-nyolcaddöntő előtt. Fernández utódja a Setubal trénere, Jose Couceiro lett, aki másfél esztendőre írt alá.

Ch. Gáll András