Vágólapra másolva!
A Manchester United idegenben 4-2-re legyőzte s meg is előzte az Arsenalt, ám a szerda este Blackburnbe látogató Chelsea előnye még mindig nyolc pont a táblázaton. Alex Ferguson szerint még van esélye az aranyra a MU-nak, Arséne Wenger pedig a rangadó után arról beszélt, hogy a harmadik vendéggól gyilkos áramütésként érte az Ágyúsokat.

A Manchester United nyerte a Premier League 25. fordulójának keddi szuperrangadóját, miután idegenben két góllal legyőzte az Arsenalt. A manchesteri együttes elsősorban a második félidőben mutatott kitűnő teljesítményének köszönheti a sikert, hiszen 45 perc után még 2-1-es hátrányban volt. A fordulást követően Cristiano Ronaldo rövid időn belül kétszer is betalált, ráadásul a hazaiak nem tudták kihasználni, hogy Mikael Silvestre kiállítását követően több mint 20 percig emberelőnyben játszhattak.

A Ronaldo góljai után elkeseredetten támadó Arsenalnak végül a csereként beállt John O'Shea adta meg a kegyelemdöfést a 88. percben, s ezzel valószínűleg végleg kiütötte a címvédő londoni gárdát a bajnoki címért folytatott harcból.

"Kétszer is hátrányból kellett visszajönnünk, és hogy ez sikerült, ráadásul végül a győzelmet is megszereztük, azt mutatja, hogy mindenki nagyon akarta a sikert, és meg is tett érte mindent. Fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat" - mondta a vendégek hadvezére, Sir Alex Ferguson, aki hozzátette: lát még esélyt a bajnoki cím megszerzésére, de elképzelhetőnek tartja, hogy ez akkor sem jön össze, ha minden hátralévő mérkőzésüket megnyerik.

Arséne Wenger, az Arsenal francia trénere elismerte, hogy csapata a keddi fiaskó után valószínűleg elfelejtheti a címvédésről szőtt álmokat. "A góljainkért keményen meg kellett harcolnunk, ellenfelünknek viszont a sajátjaiért nem. A harmadik MU-találat gyilkos áramütésként ért bennünket, és már nem tudtunk felállni" - jegyezte meg szomorúan a gall tréner..

Ezúttal elmaradt tehát a két sztáredző szópárbaja, amely már több hónapja tart, a csúcsrangadó előtt például ilyeneket mondtak egymásról.

Wenger: "Alex Ferguson már nem a régi. Elvesztette a realitásérzékét és ezzel együtt a hitelét is. Nekimegy valakinek, aztán arra kéri az illetőt, hogy kérjen bocsánatot. Minél előbb be kellene vezetni a televíziós visszajátszásokat a labdarúgásban. Ha már működne, a Manchester United például a középmezőnyben állna. Soha többé nem válaszolok olyan kérdésre, amelyet erről az emberről tesznek fel nekem. Amikor címlapsztorit szeretne, kinyitja a száját, és azonnal el is éri, amit akar. Angliában mindent megtehet, még szerencse, hogy amikor külföldre megy, nem kivételeznek vele. Engem azonban nem érdekel, mint ahogyan a provokációi sem."

Ferguson: "Az Arsenal edzője minden vereség után amiatt panaszkodik, hogy játékosait lerúgták a pályáról. Mindig az a baja, hogy nem a megfelelő szellemben zajlik a mérkőzés. Az Arsenal a legrosszabb vesztes a világon, nem tudja, miként kell elviselni a kudarcot. Októberben a játékosaimat csalóknak nevezte, és amikor rászóltam, hogy fogja vissza magát és törődjön a saját csapatával, nekem jött. Feltett kézzel közeledett, és kérdezte, mit csinálok, ha nem fogja vissza magát. Ezután nem várom el tőle, hogy bocsánatot kérjen a játékosai viselkedése miatt, pedig ez alapvető úriemberek között."

A szerdai 25. forduló párosítása

[origo]/(MTI)