Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya kihirdette kezdőcsapatát a 15 órakor kezdődő, Szaúd-Arábia elleni isztambuli barátságos mérkőzésre. A kedden "prognosztizált" tizenegyhez képest két helyen változott a mieink összeállítása: Rósa Dénes helyett Vanczák Vilmos, Gyepes Gábor helyén pedig Tóth Balázs kap lehetőséget.

Az erős havazás ellenére kedd este Tóth Balázs, a török Malatyaspor futballistája végül el tudott utazni a találkozó helyszínére, így az egykori fehérvári középpályás is tagja lesz a kezdőcsapatnak. A 15 óra kezdődő isztambuli mérkőzésen légiósként egyedül Tóth futhat ki a gyepre, a Norvégiában profiskodó Kovács Péter a kispadról vár bevetésre.

A válogatott három védővel lép pályára, a győri Stark Pétert az MTK-s Juhász Roland és a Ferencvárosban - általában középpályásként bevetett - Lipcsei Péter fogja segíteni. A középpálya bal szélén az újpesti Vanczák Vilmos, a jobb oldalon pedig a debreceni Nikolov Balázs szerepel, középen pedig a már említett Tóth Balázst, valamint a fradista Leandrót játszatja Matthäus kapitány. Az egyetlen támadót, a rutinos Loki-csatár Kerekes Zsombort a Győrbe visszatért Kenesei Krisztián és - a Gera Zoltán egyszeri vb-selejtezős helyettesének "kinézett" - Vincze Ottó fogja támogatni.

Ami pedig a szaúdiakat illeti, Lothar Matthäus szerint az ellenfél némi helyzeti előnnyel fut neki a mérkőzésnek, hiszen a csapat tagjai a szerdai meccset követően vb-selejtezőt játszanak. "Nálunk nincsen még mérkőzés a lábakban, hiszen itthon még nem zajlik a bajnokság. Ennek ellenére maximális koncentrációt, alázatot és fegyelmet várok el a játékosaimtól" - szögezte le még Budapesten a mieink kapitánya.

Forrás: MTI

Ezúttal szerényebb képességű ellenfeleket kell féken tartaniuk Starkéknak, mint Kaká

A kezdőcsapatba jelölt Kenesei Krisztián elmondta: felépült sérüléséből, s szeretné magát visszaverekedni a szűk keretbe. "Ez jó alkalom lesz a számunkra, hogy bizonyítsunk" - mondta a szövetség honlapján a 25. válogatottsága előtt álló csatár.

A magyar kezdőcsapat:
Szűcs - Stark, Lipcsei, Juhász R. - Nikolov, Tóth B., Leandro, Vanczák - Vincze O., Kenesei - Kerekes.