Vágólapra másolva!
Kedden délután megérkezett Cardiffba a magyar labdarúgó-válogatott, s már el is szállásolta magát a Millennium-stadion közelében lévő Hotel Hiltonban. Az együttes szerdán este Wales ellen lép pályára, a hazaiaknál nem léphet pályára a térdszalag-sérüléssel bajlódó Ryan Giggs.

A tervek szerint az ultramodern arénában vezényel edzést a magyar játékosoknak magyar idő szerint 19 órától Lothar Matthäus szövetségi kapitány. Ami rossz hír, hogy Bodnár László továbbra is kisebb sérüléssel bajlódik, miután a játékos a vasárnapi bajnokin egy rúgást kapott a combjára.

A kedd esti edzés alapján valószínű, hogy Korsós György a kezdőtizenegyben jut szóhoz. A Rapid Wien játékosa legutóbb - még Gellei Imre kapitánykodása alatt - 2001 szeptemberében, a románok ellen 2-0-ra elveszített világbajnoki-selejtezőn lépett pályára a nemzeti csapatban, bár azóta többször is volt kerettag.

Szintén bekerülhet a kezdőcsapatba Dragóner Attila, aki közel egy évvel ezelőtt szerepelt utoljára a legjobbak között.

a várható kezdőcsapat: Király Gábor - Stark Péter, Dragóner Attila, Juhász Roland - Korsós György, Lipcsei Péter, Hajnal Tamás (Rósa Dénes), Huszti Szabolcs - Gera Zoltán - Torghelle Sándor, Kenesei Krisztián.

A hazai együttesben több a sérült, John Toshack kapitány egyelőre még nem tudja, hogy számíthat-e néhány kulcsjátékosára. A West Ham Unitedban szereplő Gavin Williams bokája rakoncátlankodik, helyére a szakvezetés már be is hívta a Wrexham újonc védőjét, Stephen Robertset.

Ugyancsak könnyített edzésen vett részt Danny Gabbidon (Cardiff), Gareth Roberts (Tranmere) és John Hartson (Celtic) is. Nem volt kacsa a BBC híre, miszerint Ryan Giggs is fájlalja a térdét, az 50. válogatottságára készülő klasszis szélső térdszalag-sérülés miatt nem léphet pályára, sőt, már vissza is utazott Manchesterbe.

Giggs mellett hiányozni fog a Blackburn fenegyereke, Robbie Savage is. A sok sérült miatt Danny Collins és Dave Partridge először léphet pályára hazája válogatottjában.