Vágólapra másolva!
Információink szerint Huszti Szabolcs iránt élénken érdeklődik a skót bajnokságban éllovas Glasgow Rangers futballcsapata. Mivel a Ferencváros középpályásának nyáron lejár az Üllői úti szerződése, a skótoknak nem kell fizetniük átigazolási díjat a játékosért, csak vele kell megegyezniük.

Úgy látszik, nem felejtették el Skóciában, amikor Huszti Szabolcs tavaly augusztusban két gólt vágott a skót válogatottnak, az ország egyik legpatinásabb egyesülete, a Rangers ugyanis - közel fél évvel a barátságos mérkőzés után - kivetette hálóját a Ferencváros egyik legtehetségesebb játékosára. A 21 esztendős bal oldali középpályás iránt korábban Gera Zoltán jelenlegi csapata, az angol Premier League-ben sereghajtó West Bromwich Albion is érdeklődött, ám a birminghamiek sokallták a válogatott játékos vételárát.

Amelyik klubnak sikerül megegyeznie Husztival, annak elvileg nem kell a zsebébe nyúlnia, a gólerős középpályásnak ugyanis nyáron lejár a szerződése az Üllői úton (a futballista korábban egyszer már visszautasította az FTC szerződéshosszabbítási ajánlatát). Viszont lehet, mégsem maradna pénz nélkül a Ferencváros, mert mivel a középpályás 23 éven aluli játékos, lejáró konkratusa ellenére ún. "nevelési díjat" kaphatnak érte a zöld-fehérek. Ami nem egy komoly összeg, a kompenzációs díj mértéke közel sem éri el az egymillió fontot - tavaly ennyit kért (volna) Husztiért a magyar bajnokcsapat.

A Rangers most kapcsolt és ráhajtott Husztira, akinek a képességéről testközelből is megbizonyosodhattak a szigetországiak - a 0-3-as meccset augusztusban épp a skót futballfővárosban, azaz Glasgow-ban rendezték.

"Hallottam róla, hogy a Rangers szívesen szerződtetne. Már régóta az a tervem, hogy Nagy-Britanniába igazoljak, és a Rangers jó választásnak tűnhet. Szép emlékek fűznek Skóciához, hiszen két gólt is szereztem ott első válogatott meccseim egyikén. Szeretem az országot és az ottani embereket, no és ami a legfontosabb, a brit futball rendkívül vonzó számomra. A skót bajnokság játéka egyébiránt nagyon hasonlít az angolra" - nyilatkozta Huszti.

A Ferencváros edzőjét, László Csabát nem lepte meg a Rangers közeledése, s a szakvezető szerint nagy jövő előtt áll Huszti. "Értesültem a Rangers érdeklődéséről, és nem csodálkozom rajta. Meggyőződésem, ő egy olyan kvalitású játékos, akit bármelyik nagy klub szívesen látna a soraiban. Fiatal, tehetséges, és bízom benne, hogy nagy karriert fog befutni."

Juha Pál