Vágólapra másolva!
Elérkezett a nagy nap, Valentin (magyarul Bálint) napja, a szerelmesek ünnepe. És ketten a földkerekség leghíresebb szerelmesei közül február 14-én egybe is kelnek, még ha nem is hivatalosan, hiszen papíron még mindketten - Ronaldo, a Real Madrid centere és a szintén brazil modell-triatlonista-műsorvezető Daniela Cicarelli - házasok. A hetedhét országra szóló "lagzi" este fél kilenckor kezdődik a Párizstól harminc kilométerre fekvő Chateau de Chantilly kastélyában.

Kétszázötven meghívottat várnak a Franciaország második legnagyobb műkincsgyűjteményével rendelkező palotába, köztük Massimo Moratti, az Internazionale (Ronaldo korábbi klubja) elnöke, továbbá Ronaldinho és Vieri. (A Madrid sztárjai nem jönnek, mert jótékonysági mérkőzést játszanak a cunami áldozatainak megsegítésére.)

A 7000 lakosú kisváros a nagy buli lázában ég. Sajnos, az időjárás nem fogadta kegyeibe a szerelmeseket: felváltva zuhog az eső és szakad a hó. A paparazzók már minden létező leshelyet feltérképeztek, ahonnan kattogtathatják masináikat. Nem lesz könnyű dolguk: Ronaldo eladta a kizárólagos jogot a Hola magazinnak, potom 400 000 euróért.

Ezzel talán sikerül behozni a kiadások egy részét; a parti 700 000 euróba került, plusz másfélmilliót letétbe kellett helyezni. A pénzt csak akkor kapja vissza Ronaldo, ha nem keletkezik kár a kastélyban kiállított mintegy ezer műtárgyban.

A spanyol és a brazil lapok különtudósítók hadával képviseltetik magukat.

Ch. Gáll András