Vágólapra másolva!
Sérülése után először léphet pályára a Bundesligában Lisztes Krisztián, a Werder Bremen magyar válogatott középpályása, amennyiben számít játékára Thomas Schaaf edző Hannoverben. A német bajnokság rangadóját a Bayern-Dortmund találkozó jelenti. Nagy visszatérő lehet Pavel Nedved is, aki Messinában ismét szóhoz juthat a Juve színeiben. Spanyolországban a Barcelona a Mallorcát, a Real Madrid a Bilbaót fogadja, míg Angliában az FA-kupa nyolcaddöntőire kerül sor.

A német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga hétvégi fordulójában Bayern München-Borussia Dortmund rangadót rendeznek, amely az elmúlt években az egyik legnagyobb presztízsű összecsapásnak számított.

Ebben a szezonban viszont már csak nagy jóindulattal lehet kiemelt mérkőzésnek tekinteni a találkozót, hiszen míg a bajorok a tabella első helyét foglalják el, addig a sárga-feketék csupán a 11. helyen állnak, ráadásul a dortmundiak hét közben bejelentették, hogy a klub anyagi helyzete csőd közeli, emiatt még inkább a hazaiak az összecsapás esélyesei.

Hannoverbe látogat a Werder Bremen, amely immáron nyolc mérkőzés óta veretlen a rivális csapat otthonában. A hannoveriek utoljára 1972. május 22-én tudtak nyerni, igaz, akkor 5-1-re (Hans Siemensmeyer mesterhármasával.) A hazai együttesben Diouf, Barnetta, Tarnat, But és Mertesacker hiányzik, a vendégeknél mindössze Klasnicra nem számíthat Schaaf edző.

Ami jó hír: a kispadon már helyet foglalhat Lisztes Krisztián, aki a Werder tartalékcsapatában végigjátszott 90 percet, s reméli, a hét végén visszatérhet a pályára a Bundesligában is.

Vasárnap magyar rangadóra kerül sor, hiszen a Szabics Imrével felálló Stuttgart a tizenegy forduló óta veretlen, Dárdai Pált foglalkoztató Herthát fogadja. Izgalmas lesz az összecsapás, hiszen a svábok az utolsó 12 mérkőzésen mindössze egyszer szenvedtek vereséget a berliniektől a Gottlieb-Daimler-stadionban (még a 2000-20001-es szezonban 1-0-ra), s ezen időszak alatt összesen négy gólt kaptak.

(MTI)/[origo]