Vágólapra másolva!
Kedden négy összecsapással folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelemsorozata. A nyolcaddöntők slágermérkőzésén a Real Madrid Helguera fejesével 1-0-ra verte a Juventust. A játéknap legnagyobb meglepetéseként a Bayern München sima, 3-1-s sikert aratott az Arsenal ellen, ugyanilyen arányban diadalmaskodott a Liverpool is a Bayer Leverkusen ellenében. A PSV 1-0-s sikert harcolt ki a Monacóval szemben.

BL-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Real Madrid (spanyol) - Juventus (olasz) 1-0 (1-0)
Madrid, Bernabéu-stadion
v.: Michel (szlovák)
Real Madrid: Casillas - Salgado (Raúl Bravo, 9.), Helguera, Samuel, Roberto Carlos - Beckham, Gravesen, Figo, Zidane - Raúl, Ronaldo (Owen, 76.)
Juventus: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Thuram, Zebina - Nedved (Oliveira, 37.), Blasi (Tacchinardi, 69.), Emerson, Camoranesi - Del Piero (Zalayeta, 81.), Ibrahimovic.
gól: Helguera (31.)

A forduló rangadóján a Real Madrid a Juventus csapatát látta vendégül. A spanyol együttes a téli edzőváltás után (amikor is Mariano García Remónt Vanderlei Luxemburgo követte a kispadon) jobban kezdte az esztendőt, ám hét győzelem és két döntetlen után a hétvégén, hazai pályán kikapott 2-0-ra a Bilbaótól.

Akkor nem lépett pályára az eltiltott Roberto Carlos mellett a pihenő Ronaldo, Zidane, Raúl trió sem, ám a négyes a BL-ben már visszatérhetett, így az Owen, Raúl Bravo, Solari, Guti kvartett kispadra szorult. A vendégeknél Pavel Nedved vállalni tudta a játékot, ám Montero izomsérülés miatt hiányzott.

Nem kezdődött jól a hazaiak számára a mérkőzés, hiszen Michel Salgado öt perc után megsérült, helyére Raúl Bravo állt be. Az első helyzetet Ronaldo hagyta ki, aki a 8. percben léc fölé belsőzte Roberto Carlos beadását. Két perccel később Buffon mentett a brazil csatár elől.

A Real irányította a játékot, ennek megfelelően ismét páros helyzetet láthatott a Bernabéu közönsége: a 25. percben Roberto Carlos futotta le a teljes Juve-védelmet, bal oldali beadására Raúl érkezett, ám 8 méterről, estében a lécet találta el. Alig telt el fél perc, ismét a spanyol csatár kapott kiugratást, de Buffon mentett előle.

A 29. percben érkezett az első komoly válasz, Emerson 20 méteres lövését Iker Casillas a levegőben úszva, ujjheggyel tolta szögletre. A 31. percben vezetést szerzett a Real: Beckham bal oldali beadására Helguera érkezett mintaszerűen, s megelőzve Cannavarót, az ötös sarkáról a hosszú sarokba csúsztatott (1-0). A 33. percben a Juventus kulcsemberét veszítette, Nedved összefejelt Ronaldóval, s előbbit hordágyon kellett az öltözőbe vinni. A cseh középpályás helyére Oliveira érkezett.

Nagy lendülettel kezdte a második félidőt a Madrid, a 48. percben Figo jobbal, centiméterekkel csavart a bal kapufa mellé. Az 55. percben szinte ugyanonnan Ronaldo próbálkozhatott, ám jobb lábas lövését Buffon kikaparta a bal alsó sarokból.

A meddő mezőnyfölény és a durvuló játék nem segített az eredményességben, Luxemburgo úgy vélte, az utolsó negyedórában Ronaldo helyére Owent kell behoznia. A 77. percben két óriási helyzet ki is maradt, előbb Figo lövését mentette szögletre Buffon, majd a sarokrúgást követően Samuel úgy csúsztatott a jobb kapufára, hogy a kipattanó labda a gólvonal előtt végigpattogva nem csorgott be a hálóba.

A 82. percben egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Juventus: Ibrahimovic remekül fedezve a labdát kapura fordult, középre tartó lövését azonban Casillas bravúrral védte.

A meccset végül megérdemelten nyerte meg a Real Madrid, amelyre nagyon nehéz visszavágó vár a Stadio delle Alpiban.