Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupában és a Bajnokok Ligájában is fordulót rendeztek az elmúlt héten, eseményekben így nem volt hiány, viszont csak kevés olyan futballista akadt, aki a nemzetközi kupában és a bajnokságban is kiemelkedőt nyújtott. Álomcsapatunkban így öt olyan labdarúgó akad, aki a hét közben is pályára lépett, a többiek a hét végi teljesítményük alapján kerültek be.
Paul Smith (angol, Southampton FC): A Southampton szurkolói kicsit megijedtek, amikor kiderült, hogy finn kapusuk, Antti Niemi (akit a Premier League egyik legjobb hálóőrének tartanak) megsérült, ám a jelek szerint Niemi tartalékja, Paul Smith tökéletesen tudja pótolni neves kollégáját. A fiatal hálóőr az Arsenal ellen egészen parádésan védett, és nagy részben neki volt köszönhető, hogy a Szentek pontot szereztek.
Patrick Owomoyela (német, Arminia Bielefeld): A nigériai származású futballista jelenleg az egyik legkeresettebb labdarúgónak számít a német piacon, hiszen a szezon végén ingyen távozhat majd a Bielefeldtől. Már a Schalke és a Hamburg is bejelentkezett érte, és a hét végén látható volt, hogy miért: a Nürnberg ellen ezúttal jobbhátvédként remekelt, és egy gólt is fejelt.Alex (brazil, PSV Eindhoven): Az eindhoveni együttes története során először jutott tovább a Bajnokok Ligájában a csoportkörből, és a jelek szerint a PSV itt sem akar megállni. A nyolcaddöntő első mérkőzésén hazai pályán 1-0-ra verték a Monacót, és a gólt a brazil középhátvéd, Alex szerezte, akinek abban is nagy szerepe volt, hogy a gárda nem kapott gólt - mint ahogyan a hét végi, SC Heerenveen elleni bajnokin sem rezdült meg a Philisp-gyáriak hálója.Paolo Maldini (olasz, AC Milan): Az elmúlt hét legnagyobb nyertese kétségtelenül az AC Milan gárdája volt, amely két nagyon nehéz ellenfelet győzött le: a BL-ben a Manchester United, a bajnokságban pedig az Internazionale ellen nyertek a rossonerók 1-0-ra. Mint látható, mindkét meccset sikerült megúszniuk bekapott gól nélkül, és ebben nagy szerepe volt csapatkapitányuknak, Maldininak, aki szinte hibátlanul futballozott.Mário Ignacio Regueiro (uruguayi, Racing Santander): A kiesés ellen menekülő santanderi gárda nagyon értékes pontot szerzett a hét végén a Sevilla otthonában. A 2-2-es döntetlent eredményező találatát az uruguayi Regueiro szerezte, aki alaphelyzetben ugyan középpályás, de az utóbbi hetekben balhátvédként szerepel a Racingban, és a jelek szerint új posztján is kiváló teljesítményre képes.
Miguel Angel (spanyol Málaga CF): Az andalúz gárda az új trénerrel, Antonio Tapiával a kispadon valósággal szárnyal, és kezdi elhagyni a kiesőzónát - a hét végén az Osasuna ellen idegenben nyert 6-1-re a csapat. A mérkőzés hőse a vendégek középpályása, Miguel Angel volt, aki az első félidőben két gólpasszt adott és egy gólt is szerzett, eldöntve ezzel a három pont sorsát. Jeroklisz Sztoltidisz (görög, Olimpiakosz): A pireuszi együttes tavaly ugyan kiesett a BL-ből, de az UEFA-kupában folytathat szereplését, és itt egyelőre remekel a gárda, hiszen bejutott a legjobb 16 közé, kiverve a francia Sochaux-t. A galliai találkozón a csapat középpályása, Sztoltidisz érte el a győzelmet érő találatot, és a focista a hát végi bajnokin is remekelt, elvégre a Halkidona ellen kétszer is eredményes volt.Barry van Galen (holland, AZ Alkmaar): A holland együttes közül a két sztárklub, a Feyenoord és az Ajax Amsterdam kiesett az UEFA-kupából, az alkmaariak azonban bejutottak a legjobb 16 közé. A német Alemannia Aachen ellen a csapatkapitány Van Galen góljával egyenlítettek ki, és a rutinos középpályás, aki tavaly 34 évesen debütált a holland válogatottban, a hét végén a Willem II ellen két találatot is szerzett.Gilberto (brazil, Hertha BSC): A berlini együttes a jelenlegi szezonban fényévekkel jobban szerepel, mint az előző pontvadászatban, és a csapat a hét végi, Hamburger SV elleni győzelemmel egészen a negyedik helyre jött fel. A mérkőzés legjobbja a brazil bal oldali középpályás, Gilberto volt, aki két gólt is szerzett, és ezzel összesen már hat találatnál tart a szezonban.
Sylvain Wiltord (francia, Olympique Lyon): A Bajnokok Ligája nyolcaddöntői közül csupán egy párosításban látszik eldőlni a továbbjutás már az első mérkőzés után: a Lyon idegenben verte 3-0-ra a Werder Brement. A brémai találkozón a franciák első gólját Wiltord szerezte, és a csatár a hét végi, Saint-Etienne elleni bajnokin is kitett magáért, hiszen ott is betalált és egy gólpasszt is adott.Andrei Cristea (román, Steaua Bucuresti): Az elmúlt hét legnagyobb meglepetése az UEFA-kupában a címvédő Valencia CF kiesése volt, a spanyolokat a román Steaua Bucuresti verte ki. A bukaresti csapatnak kétgólos előnyt kellett ledolgoznia a visszavágón, és ezt Cristea két találatával tette meg.