Vágólapra másolva!
Példátlan pechsorozat sújtja az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal együttesét, miután az elmúlt napokban Thierry Henry és Robert Pires is feliratkozott a maródiak listájára.

Előbbi ínszalag-, utóbbi pedig izomsérüléssel bajlódik. Pires esetében az is bizonyossá vált, hogy nem léphet pályára a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben a Bayern München elleni visszavágón, amelyen az angolok 3-1-es hátrányból indulnak. Arséne Wenger gondjait csak növeli, hogy Sol Campbell, a védelem vezére szintén sérült.

A Sheffield United elleni mai FA-kupa-mérkőzésen az Arsenal gyakorlatilag csatárok nélkül kényszerül majd felállni, hiszen az említett francia különítmény mellett hiányzik a spanyol José Antonio Reyes, továbbá a két holland, Robin van Persie és Dennis Bergkamp is - mindhárman eltiltásukat töltik.

Szintén az ágyúsokkal kapcsolatos, hogy egy angol bíróság ittas vezetés miatt három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Jermaine Pennantet, aki bár jelenleg a Birmingham City kölcsönjátékosa, de az Arsenal tulajdonában van.

A 22 éves középpályást január 23-án tartóztatták le, miután London észak-nyugati részében Mercedesével egy jelzőlámpának ütközött, majd a vérvizsgálat során kiderült, hogy a megengedett mennyiségű alkohol két és félszerese volt a szervezetében.

A korábban az angol utánpótlás-válogatottban is szóhoz jutó futballista ráadásul engedély nélkül száguldozott a városban, hiszen még tavaly februárban 16 hónapra bevonták a jogosítványát, mivel rossz sávban közlekedett. Pennant ügyvédei fellebbeztek az ítélet ellen.

Az FA-kupa mai programja:
Blackburn Rovers - Burnley (II.)
Brentford (III.) - Southampton
Sheffield United (II.) - Arsenal