Vágólapra másolva!
"Az élmezőny csapatai megerősödtek, ezért színvonalas küzdelem várható a bajnoki címért és az érmes helyezésekért. Igyekszünk odaérni a dobogó harmadik fokára, bár az igazán kiugró eredményt jövőre tervezzük" - mondta Reszeli Soós István, a Győri ETO FC szakmai igazgatója a labdarúgócsapat idény előtti sajtótájékoztatóján. A győriek jelenleg a hatodik helyen állnak, három ponttal lemaradva a dobogótól.

A Rába-parti együttesnél kevés változás történt a téli szünetben. Az ukrán csatár, Igor Nicsenko hazatért, Vincze Gábor pedig fél évre Skóciába került kölcsönbe. Visszaigazolt Győrbe a legutóbb Kínában szerepelt Kenesei Krisztián, s ugyancsak az együttes erőssége lehet a válogatott középpályás, Lendvai Miklós.

Reszeli Soós István elmondta, a felkészülést nehezítette, hogy füves pályán nem tudtak edzeni, mérkőzést mindössze egyszer játszottak ilyen talajon. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Győrött viszonylag stabil a klub anyagi helyzete, de az ETO-nál is vannak gondok. A FIFA döntése értelmében a horvát Marko Kartelóért 50 millió forintot kellett fizetnie a magyar klubnak, ezt tavaly decemberben utalta át az ETO a Sibeniknek. A váratlan kiadás felborította az üzleti mérleget, ezért a játékosok az őszi idény prémiumait még nem kapták meg. A szakmai igazgató ígérete szerint a klub a jövő héten rendezi az adósságát.

Győrött nagy hangsúlyt helyeznek az utánpótlás-nevelésre, húsvétkor ismét két korosztályban rendezik meg a nemzetközi Fehér Miklós-emléktornát. Egy-egy győri közép-, illetve általános iskolával együttműködési szerződést kötöttek futballosztályok indításáról, az ott gyarapodó tehetségek képezhetik az ETO leendő és épülő sportkollégiumának "alapját".

Az elmúlt hetekben megkezdődött a stadion rekonstrukciója, már lebontották a keleti lelátót, áthelyezték a sajtópáholyt. Az öltözőépület átépítése miatt az első három tavaszi fordulót követően konténereket állítanak fel.