Vágólapra másolva!
A Chelsea egy parádés 20 percet követően már 3-0-ra vezetett a Barcelona ellen, majd Ronaldinho duplájára is válaszolni tudtak a londoniak, így a spanyol bajnokság listavezetője elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától. Az AC Milan az angliai 1-0-s győzelme után a San Siróban is egy góllal nyert a Manchester United ellen, míg a Lyon a brémai 3-0-t követően otthon még jobban, 7-2-re verte el a Lisztes Krisztián nélkül felálló német bajnok Werder Brement.

A futballtársadalom előrehozott döntőként emlegette a Chelsea-Barcelona találkozót, s nem véletlenül, hiszen egészen parádés meccset vívott az angol és a spanyol bajnokság listavezetője. José Mourinho, a világ jelenlegi legjobb edzője az odavágó után látszólag nem nagyon bírta elviselni a vereséget, ám az biztos, hogy tökéletesen felkészítette csapatát a londoni találkozóra. Az első húsz percben legalábbis erre derült fény, ekkor ugyanis varázslatos Chelsea-t láthatott a Stamford Bridge közönsége.

A 8. percben Xavi elveszítette a labdát a középpályán, Lampard egyből indította a bal szélen meginduló Kezmant, aki három Barca-védőt is megtréfált halálpontos beadásával, s az érkező Gudjohnsennek nem okozott gondot a ziccer gólra váltása (1-0). Nem sokkal később Lampard hatalmas helyzetben a kapu fölé lőtt, ám másodszorra már nem hibázott az angol középpályás zseni: Joe Cole lendületesen elfutott a bal szélen, majd kapura fordult, és 16-ról, ballal tüzelt, löketét Valdes elsőre még bravúrral védte, a kipattanót azonban Lampard ellentmondást nem tűrően a hálóba küldte.

Két percre rá megint kapitulált a Márquez nélkül igencsak gyengécske katalán védelem: a Chelsea a középpályától megindulva négy jó passzal könnyedén vezette fel a labdát, az indítást Duff kapta teljesen tiszta helyzetben, és 16-ról, ballal elgurított a kifutó Valdes mellett. Eldőlt - gondolhatták ekkor a meccset néző szurkolók milliói.

De nem, hiszen az ellenfél mezét több klasszison kívül egy gigasztár is viselte, a brazil Ronaldinho. Ferreira kézzel "kiharcolt" 11-esét a jobb alsóba gurította, majd nem halt meg a szépségben bő tíz perccel első gólja után. A 2004-es FIFA-első támadó a 38. minutumban a 16-osnál kapott egy labdát, majd álló helyzetből, két hastáncos csipőmozgást követően spiccel, erősen, okosan és flegmán a kapu jobb oldalába helyezett 16 méterről. Ez így már a Barcának kedvezett...

Forrás: EPA

Lampardék lebirkózták Ronaldinhóékat

A második félidőben a katalánok megpróbáltak ráülni az eredményre, ennek ellenére a Kékek előtt több gólszerzési lehetőség adódott. A 76. percben ismét fordult a kocka: egy szögletet követően az előrehúzódó John Terry emelkedett a legmagasabbra, és 10 méterről a kapu bal oldalába fejelt (4-2). Mindez azt jelenti, hogy José Mourinho tanítványai küzdhetnek tovább a legrangosabb európai kupáért, az utolsó percben elvégzett Deco-szabadrúgás ugyanis célt tévesztett.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Chelsea (angol) - FC Barcelona (spanyol) 4-2 (3-2)
London, Stamford Bridge
v.: Collina (olasz)
Chelsea: Cech - Gallas, Carvalho, Terry, Ferreira (G. Johnson, 51.) - Makelele - Lampard, J. Cole, Duff (Huth, 86.) - Gudjohnsen (Tiago, 78.), Kezman.
Barcelona: Valdes - Belletti (Giuly, 84.), Puyol, Oleguer, Van Bronckhorst (Sylvinho, 46.) - Xavi, Gerard, Deco - Iniesta (Maxi López, 86.), Eto'o, Ronaldinho.
gól: Gudjohnsen (8.), Lampard (17.), Duff (19.), Terry (77.) illetve Ronaldinho (27. - 11-esből, 38.)
továbbjutott: a Chelsea, 5-4-es összesítéssel.