Társoldalunk:

Capello: Tökéletes focival verhető a Real

2005.03.09. 12:45

Könnyen elképzelhető, hogy a Bayer Leverkusen ismét csúcsmagasság közelébe jut a Bajnokok Ligájában, ehhez "csak" a 2002-es negyeddöntőbeli ellenfelet, az FC Liverpoolt kellene elbúcsúztatnia a német gárdának. Az angolok 3-1-es előnnyel várják a nyolcaddöntő visszavágóját.

Klaus Augenthaler, a német gárda vezetőedzője 2-0-s győzelemben bízik. "Egyszer az első, egyszer pedig a második félidőben kell betalálnunk. Erre mindenképpen képesek lehetünk, de természetesen az is szükséges, hogy a vendégek eredménytelenek legyenek" - mondta az 1990-ban világbajnok szakember. Hozzátette: nem aggasztja, hogy csapata szombaton 1-0-s vereséget szenvedett a Hamburger SV vendégeként. "A Liverpool sincs remek formában" - tette hozzá Augenthaler.

Kollégája, a spanyol Rafa Benítez sem megy a szomszédba a magabiztosságért. "Tavaly senki sem gondolt arra, hogy a Porto és a Monaco jut a döntőbe, mindenki a Real Madridról, a Barcelonáról, a Juventusról, a Milanról, a Manchester Unitedről és az Arsenalról beszélt. Végül mégis a portóiak nyerték a Bajnokok Ligáját. Most miért ne lehetne a Liverpool a meglepetéscsapat? Jó védekezés esetén biztosan elbúcsúztatjuk a Leverkusent" - jegyezte meg a tréner.

Az FC Liverpool három évvel ezelőtt éppen a Bayer Leverkusen ellen bukott el a BL  negyeddöntőjében, vagyis a németeknél a "pszichikai" előny.

A várható kezdőcsapatok:
Leverkusen:  Butt - Callsen-Bracker, Ramelow, Placente - Castro, Schneider, Bierofka, Donovan,  Krzynówek - Berbatov, Voronyin.
Liverpool: Dudek - Finnan, Hyypia:, Carragher, Warnock - Riise, Gerrard, Hamann, Luis Garcia, Kewell - Baros.
vezeti: Alain Sars (Franciaország)    

A két együttes eddigi mérkőzései:
2002.04.03. (BL, negyeddöntő):
FC Liverpool - Bayer Leverkusen 1-0

2002.04.09. (BL, negyeddöntő):
Bayer Leverkusen - FC Liverpool 4-2

2005.02.22. (BL, nyolcaddöntő):
FC Liverpool - Bayer Leverkusen 3-1

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK