Társoldalunk:

BL: Capello felszabadult, Wenger realista

2005.03.10. 11:41

Talán még soha nem örült annyira egy győzelemnek Fabio Capello, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője, mint a Real Madrid felett aratott 2-0-s sikernek. Az olasz együttes ugyanis hosszabbításban kiverte a sztárcsapatot, ezzel 1993 óta először fordul elő, hogy nincsen spanyol klub a BL negyeddöntőjében. Arsene Wenger, az Arsenal trénere elismerte, csapata nem jó annyira, hogy megnyerje a legrangosabb kupát. A Liverpool reméli, mostantól nem becsülik le, míg a PSV büszke arra, hogy legkisebb büdzséjű együttesként is a legjobb nyolc közé verekedte magát.

Tőle szokatlanul az örömtől szinte megrészegülve, diadalittas csatakiáltásokkal ünnepelte Fabio Capello, hogy csapata, a Juventus elbúcsúztatta a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a rettegett Real Madridot.

A vendégek 1-0-ás előnnyel érkeztek Torinóba, a hazaiak azonban David Trezeguet pompás góljával a második félidő derekán ledolgozták a hátrányt, és kiharcolták a hosszabbítást. A ráadás aztán a Juve és szurkolói elképzelése szerint alakult: az uruguayi Marcelo Zalayeta a 116. percben belőtte a továbbjutást jelentő találatot, s a madridiak már nem tudtak válaszolni.

"Sohasem könnyű legyőzni a Real Madridot, ezért ez a siker különös érzéssel tölt el. Talán most először történik meg, hogy ilyen felszabadultan ünneplek. Nagyon nehéz meccs volt mindkét csapat számára. Úgy érzem, remek teljesítményt nyújtottunk, kevés lehetőséget hagytunk ellenfelünk számára" - nyilatkozta Capello.

A szakember kiemelte, a siker kulcsát az jelentette, hogy tanítványai a taktika betartásával intelligensen, lelkesen és minőségi futballt produkálva játszottak. Capello külön kiemelte Pessotto és Zalayeta játékát, mondván, kulcsemberei a csapatnak, olyan labdarúgók, akik mindig készen állnak, ha szükség van rájuk.

A Real vezetőedzője, Vanderlei Luxemburgo szűkszavúan csak annyit mondott: nem sok különbséget látott a két fél között. "Mindkét meccs rendkívül szoros küzdelmet hozott. A visszavágó tipikusan az a mérkőzés volt, amelyet akár mi is megnyerhettünk volna, ez esetben pedig mi lennénk a nyolc között".

Az FC Barcelona keddi és a Real Madrid szerdai búcsúja azt jelenti, hogy 1993 óta először nem lesz spanyol csapat a nyolc között a legrangosabb európai klubsorozatban.

(MTI)/[origo]

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK