Társoldalunk:

BL: Capello felszabadult, Wenger realista

2005.03.10. 11:41

Az FC Liverpool alaposan visszavágott a Bayer Leverkusennek a Bajnokok Ligája 2002-es negyeddöntőjében elszenvedett vereségért, hiszen ezúttal - a 16 között - kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel lépett túl német riválisán.

"Egy ilyen eredmény után senki nem fogja lebecsülni csapatunkat" - mondta Rafael Benitez, a szigetországi gárda vezetőedzője, miután a kétgólos Luis Garciának, illetve Milan Barosnak köszönhetően az első találkozóhoz hasonlóan 3-1-es győzelmet arattak a visszavágón. "Az, hogy a BL-ben a nyolc közé jutottunk, rendkívül fontos a klubnak, a trénernek, az együttesnek és a szurkolóknak is."

Steven Gerrard, a liverpooliak csapatkapitánya elismerte, hogy sokak számára meglepő lehetett a szerdai, leverkuseni produkciójuk.

"Biztos többen azt gondolták, hogy döntetlenre fogunk játszani, de tudtuk, hogy a kontratámadásokkal sikert érhetünk el. Azt hiszem, hosszú idő óta ez volt a legjobb idegenbeli teljesítményünk" - értékelt.

A Bayer vezetőedzője, Klaus Augenthaler - amellett, hogy elismerően gratulált az ellenfélnek a megérdemelt továbbjutáshoz - kiemelte, hogy öt alapemberét is nélkülöznie kellett sérülés, illetve eltiltás miatt.

"Az akarással nem volt gond, de sajnos az összeállítás nem volt ideális. Az első félidőben két helyzetet is elpuskáztunk, s amint megszerezték az első gólt, tudtam, hogy mindennek vége" - mondta a szakember.

(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK