Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség múlt hétfőn megválasztott elnöksége csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy egyhetes halasztás után a hétvégén elkezdődhet az Arany Ászok Liga.

A testület a február 28-ai tisztújító közgyűlést követően határozott arról, hogy a pályák rossz állapota miatt engedélyezi a hétnapos csúszást. Ezúttal a kluboktól nem érkezett újabb, a bajnokság halasztását indítványozó kérelem.

A folyamatos működtetés érdekében az elnökség ideiglenesen meghosszabbította a jogi bizottság és a Magyar Kupa-bizottság mandátumát (az új bizottságok összetételéről a május 30-ai rendes MLSZ-közgyűlés dönt). A Rákóczy István vezette fellebbviteli bizottsággal és a Puhl Sándor által irányított játékvezetői bizottsággal kapcsolatban azonban már most végleges döntést hoztak a testület tagjai, és jóváhagyták a névsorokat. Arról is határozat született, hogy a tisztségeiről lemondó Lauber Gyula helyét a Magyar Kupa-bizottságban Hamar László, a játékvezetői bizottságban pedig Győri László veszi át.

Az MLSZ elnöksége tárgyalt az UEFA által támogatott műfüves kispályák építésére vonatkozó pályázati anyagról is. Az elnökség tagjaiból összeállított ideiglenes bizottság feladata lesz a részletek pontosítása. A testület tagjai: Mezey György, Nemes Ferenc, Ofella Zoltán és Balázs András. Az első, magyarországi pályát november 3-án adták át a Vízművek sporttelepén.