Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten a BL nyolcaddöntőinek visszavágói voltak a középpontban, de az UEFA-kupában is pályára léptek a csapatok, így világválogatottunkban is főleg olyan labdarúgók szerepelnek, akik a nemzetközi porondon remekeltek. De nem csak az európai kupákból, hanem Dél-Amerikából is bekerült egy futballista a paraguayi Samudio személyében.
Sébastien Frey (francia, AC Parma): A pármai együttes továbbra is tartja magát ahhoz a szokásáhot, hogy az UEFA-kupa-mérkőzésekre erősen tartalékosan áll ki, de a Sevilla elleni idegenbeli találkozón így is kiharcolt egy gól nélküli döntetlent gárda. Ez nagy részben a francia kapusnak, Freynek volt köszönhető, aki bravúrok egész sorát mutatta be - pedig csak ezért került be a kezdők közé, mert a hét végi bajnokin eltiltás miatt nem játszhatott.
Cafú (brazil, AC Milan): A milánói gárda két nagyon fontos 1-0-s győzelmet is aratott a múlt héten: a Bajnokok Ligájában a Manchester United, a Serie A-ban pedig a Sampdoria ellen nyert a csapat ilyen arányban. Cafú elsősorban az angolok ellen futballozott egészen kiválóan, az egész jobb oldalt bejátszotta, és egy gólpasszt is adott, de a genovaiak ellen sem lehetett rá panasz.Philippe Senderos (svájci, Arsenal FC): Az Ágyúsok hívei kicsit aggódtak, amikor megtudták, hogy a sok sérülés miatt a fiatal svájci Senderos is bekerült a védelem tengelyébe a Bayern München elleni BL-meccsen, de az ifjonc remekül helytállt a bajorok ellen. Bár a csapat nem jutott tovább, a helvét bekk a mezőny egyik legjobbja volt, és a hét végi, Bolton Wanderers elleni FA-kupán is kiválóan fogta össze a hátsó alakzatot.Gabriel Milito (argentin, Real Zaragoza): Az aragóniai együttes a múlt héten mindkét porondon jó eredményt ért el. Az UEFA-kupában idegenben játszottak 1-1-es döntetlent az osztrák FK Austria Wien ellen, a bajnokságban pedig ugyancsak vendégként győztek a Sevilla ellenében - utóbbi találkozón a középhátvéd Milito szerezte a mérkőzés egyetlen gólját, vagyis nem csak a védekezésben jeleskedett.Lars Müller (német, 1. FC Nürnberg): A nürnbergiekről elsősorban szlovák középpályásuk, Marek Mintál miatt szoktak beszélni, aki a héten is elemében volt, kétszer is betalált az Arminia Bielefeld ellen, de ez kevés lett volna a győzelemhez: a három pont megszerzéséhez a balhátvéd Lars Müller góljára is szükség volt. A védő egy szöglet utáni kipattanó labdát vágott a hálóba.
Joe Cole (angol, Chelsea FC): Az elmúlt hét, de talán az egész szezon legjobb mérkőzése a Chelsea-Barcelona BL-nyolcaddöntő volt, amely végül az angolok győzelmét és továbbjutását hozta - a találkozó legjobbja pedig a londoniak középpályása Joe Cole volt. Cole gólt ugyan nem szerzett, de adott két gólpasszt, egyszer a kapufát találta telibe, és nem csak a támadásból, hanem szükség esetén a védekezésből is kivette a részét.Michael Essien (ghánai, Olympique Lyon): A lyoni gárda valóságos gólfesztivált rendezett a Werder Bremen elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján, és az alaphelyzetben védekező középpályás Essien is betalált kétszer. A hét végén az Istres elleni bajnokin már inkább eredeti feladatára kellett koncentrálnia, de azt is remekül látta el.Philip Cocu (holland, PSV Eindhoven): A Philips-gyáriak történetük során először jutottak tovább a BL-ben a csoportküzdelmekből, de ezt követően sem álltak meg, és a Monacót kiütve a legjobb nyolc közé is beverekedték magukat. A franciák elleni visszavágón Cocu két gólpasszt adott, és a középpályás ugyanezt a hét végi, ADO Den Haag elleni bajnokin is megismételte. Juan Pablo Sorín (argentin, Villarreal CF): A spanyol együttes a múlt héten feleslegesen utazott el Romániába, hiszen a Steaua Bucuresti elleni UEFA-kupa-mérkőzést a havazás miatt nem lehetett lejátszani, a hét végén viszont az Espanyol elleni rangadón mindent kiadott magából a gárda. A 4-1-es győzelemből a bal oldali középpályás Sorín is góllal vette ki a részét, ráadásul fejesből volt eredményes, ami nem nagyon jellemző rá.
David di Michele (olasz, Udinese): Az udinei együttes továbbra sem adta fel, hogy odaérjen a negyedik pozívióba, és ambícióját a rivális Palermo elleni idegenbeli fölényes győzelemmel bizonyította. Az Udinese egy ötöst rúgott a szicíliaiaknak, és ebből Di Michele három góllal vette ki a részét.Juan Eduardo Samudio (paraguayi, Libertad): A dél-amerikai Libertadores-kupában még csak a csoportmérkőzéseknél tartanak a küzdelmek, így Európából csak fél szemmel figyelnek az eredményekre, de Samudio teljesítménye megérdemli a kiemelést. A paraguayi támadó a kolumbiai Independiente Medellín ellen vágott mesterhármast, és csapata ennek köszönhetően megszerezte első győzelmét.